У Києві можливі 7-бальні землетруси: У НАН розповіли про небезпеку

Є спеціальна карта

Завчасно передбачити землетрус -- неможливо. Можна лише розрахувати його вірогідність

Директор Інституту геофізики НАН Олександр Кендзера вважає, що в Україні є небезпечні місця, де можливі сильні землетруси.

За його словами, є спеціальні карти з позначками районів ймовірних землетрусів. Там заборонено споруджувати житлові будинки, мости та інші будівлі.  

Інформація про те, де можуть бути сильніші за 3,3 бала землетруси, показані на картах сейсмічного районування території України.

 

Виділено зони, в яких за останні 100 років могли відбуватися землетруси певної інтенсивності. Якщо подивитися на карту, то можна побачити, що в Києві максимальні землетруси на ґрунтах 3-ї категорії за сейсмічними властивостями проявлялися як 7-бальні. 

 

В Україні існують норми, за якими треба будувати в сейсмічних зонах будинки, мости в такому вигляді, щоб вони не руйнувалися при заданих землетрусах. Очевидно, що великої шкоди ті землетруси, що відбуваються на нашій території, не приносять, – каже Олександр Кендзера.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень