У цієї категорії пенсіонерів пропаде пенсія: Кого назавжди позбавлять виплат?

Відповідь Пенсійного фонду

Українці, які через війну виїхали за кордон, і планують залишитися там назавжди, не зможуть отримувати українську пенсію.

Відповідно до ст. 51 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне забезпечення», під час виїзду пенсіонера за кордон на постійне місце проживання виплата пенсії зупиняється. Міграційна служба передає дані про громадян ПФУ, після чого цим людям перестають нараховувати пенсійні виплати.

Перед тим як залишати територію України, пенсіонер може й самостійно подати до Пенсійного фонду заяву та документи про виїзд на постійне місце проживання за кордон та отримати пенсію за шість місяців.

Варто зауважити, що тут не йдеться про біженців, які вимушено залишили Україну на період війни. Отримання матеріальної допомоги українськими пенсіонерами в європейських країнах не є підставою для позбавлення їх пенсійних виплат.

Джерело: Today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень