У Черкасах із кранів тече блакитна вода. Причина цього - огидна

Чому вода має саме таке забарвлення, пояснили у місцевому водоканалі

Із кранів у багатоповерхівках Черкас може текти блакитна вода. Чому вона набуває такого кольору, роз’яснили у пресслужбі КП «Черкасиводоканал», повідомляє місцеве видання 18000.com.ua.

За словами головного інженера підприємства Олександра Гончаренка, така проблема виникає саме у багатоповерхівках. Це явище почали помічати, коли у місті почастішали відключення світла:

– Проаналізувавши склад блакитної води за декількома адресами, можна із вірогідністю у 99 % говорити, що водоканал тут ні до чого.

 

Причина банальна: частина жителів багатоповерхівок використовує в унітазах знезаражуючі таблетки синього (зеленого) кольору, кидаючи їх безпосередньо в бачок. Далі під час зникнення напруги та зупинки насосів, частина води з бачка зворотнім потоком потрапляє у стояк, а звідти – до кранів сусідніх квартир, – пояснив фахівець.

Для запобігання подібних ситуацій, черкасцям радять не використовувати в умовах нестабільного водопостачання знезаражуючі таблетки для бачків.

Зауважимо, що посилання на пост у фейсбуці, вказаний у матеріалі як першоджерело, зараз недоступний. Ймовірно, водоканал просто видалив цей допис на своїй сторінці

Не знайшли ми його і на офіційній сторінці підприємства. При цьому 18000.com.ua - не єдине джерело, яке повідомляє про блакитну воду, що тече з кранів мешканців багатоповерхівок у Черкасах.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень