У чергах на кордоні помер іще один український водій: поляки заблокували ще один ПП

Поляки заявили, що блокуватимуть кордон довше

На українсько-польському кордоні, де триває страйк польських перевізників, зафіксовано другий летальний випадок.

Помер водій автомобіля на харківських номерах. При цьому страйк поляків розширюється – блокуватимуть пункти пропуску до 1 лютого, а їхній список розширюється.

Як повідомив віцепрезидент Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України Володимир Балін, водій помер на стоянці у Корчовій.

— Я розумію, що, швидше за все, причини там фізіологія, але так чи інакше – стрес, який вони отримують через цей страйк, через те, що змушені жити в кабінах і незрозуміло, коли вони зможуть потрапити до України, додає негативу та викликає певні ситуації.

 

Там уже будуть розбиратися медики та правоохоронні органи, але факт є, – сказав він.

Учасники акції при цьому заявили, що продовжують блокування пунктів пропуску до 1 лютого. Крім того, розширюють і перелік пунктів пропуску. До таких, як «Ягодин – Дорогуськ», «Рава-Руська – Гребінне», «Краковець – Корчова», додали ПП «Медика – Шегині».

Україна планує провести переговори з Польщею та Європейською комісією цього тижня щодо розблокування українсько-польського кордону, де мітингують «польські перевізники». Про майбутні переговори повідомив заступник міністра економіки Тарас Качка, пише Reuters

Хто блокує кордон

Рафал Меклер -- власною персоною

Українські перевізники заявляють: блокування кордонів підтримала лише одна асоціація польських перевізників, яка раніше активно працювала з рф. Політичне представництво взяв на себе польський політик Рафал Меклер.

Його партія має незначне представництво у Сеймі. Представляє ультраправих – вони проти інтеграції Польщі до ЄС за обмеження зв'язків із Україною. Однак у Польщі ультраправі великої підтримки не мають (у них лише 6 місць із 460 у парламенті).

Рафал Меклер представляє ультраправу партію Ruch Narodowy. Він активно розповсюджує фейки російської пропаганди про Україну, розповідає своїм виборцям про «бандерівців».

 

Через кілька днів після початку повномасштабної війни та напливу українських біженців до Польщі він заявив про «необхідність зберегти етнічний устрій».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень