У центрі Рівного - мітинг архітекторів. Їхню професію вбивають? (ФОТО)

Законопроєктом

Рівне долучилося до всеукраїнської акції протесту проти законопроєкту, який на думку архітекторів уб`є їхню професію. 

У Рівному мітинг відбувся під стінами Рівненської ОДА. 

Йдеться про законопроєкт №5655, який вносить зміни до законодавства щодо містобудівної діяльності. Він містить положення, в якому йдеться про позбавлення архітекторів майнових прав інтелектуальної власності на проєктну документацію для об’єктів, які будуються за бюджетні кошти. 

Професійна архітектурна спільнота проаналізувала законопроєкт та дійшла висновку, що законопроект 5655 загрожує реформі децентралізації в Україні:  неприкритий лобізм забудовників;  знищення авторства як факту; створення нових корупційних схем замість

старих;  нівелювання саморегулювання; розбалансування всієї системи в будівництві; знищення професії архітектора і його ролі в суспільстві.


В новому законопроєкті архітектурної діяльності, як такої, немає. Тепер все, що ми робимо стало абстрактною містобудівною діяльністю, на наш погляд, таке формулювання є нонсенсом2, - йдеться у виступі організаторів мітингу. 

З метою донести свою незгоду центральній владі учасники підготували резолюцію. Представники обласної влади вийшли до мітингувальників і пообіцяли документ передати в Київ. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень