У Болгарії вандали залишили величезний напис на пам’ятнику Шевченка

Українське посольство засудило акт вандалізму

Пам’ятник Шевченка у Софії та послиня України у Болгарії Олеся Ілащук у дизайнерській сукні, яку кілька днів тому активно обговорювали в мережі, переплутавши з халатом

Посольство України в Республіці Болгарія засудило акт вандалізму щодо пам’ятника Тарасу Шевченку в центрі Софії і звернулося до компетентних органів країни з проханням провести розслідування та притягнути до відповідальності замовників та виконавців.

Про це йдеться у заяві посольства.

В умовах загарбницької війни росії проти України, геноциду проти українського народу розцінюємо цей брутальний інцидент як чергову спробу нищення української культурної спадщини, - заявили у диппредставництві. 

Як видно на фото, невідомі залишили на кам’яній постаті митця великий напис «ЯРУСС», ймовірно, маючи намір написати «Я РУССКИЙ».

Фото посольства України в Болгарії

У заяві посольства зазначено, що постать Тараса Шевченка і його творчість мали значний вплив на формування літературних традицій в Болгарії у 19 ст., заклали міцні підвалини українсько-болгарського культурного і літературного обміну.

Пам’ятник Кобзарю в Софії є і залишиться символічним місцем єднання українців і болгарських друзів, - зазначено в заяві.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень