У Бахмуті, де точаться бої, до нового року хочуть купити техніки на понад 10 млн грн

Що про це думають українці

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Три комунальних установи з Бахмута, що на Донеччині, оголосили про закупівлю нової техніки.Шукають постачальників двох легковиків, пасажирського фургона та автомобільного крана за понад 7 млн грн.

Загалом до нового року хочуть витратити з бюджету громади понад 10 млн грн, повідомляє Вільне радіо

Так, КП «Бахмут-вода», яке вже понад рік не працює у місті, хоче купити автокран та легковик на понад 8 млн грн. Юрист організації Іван Канаєв, який готував документи до тендеру, не може пояснити, навіщо «Бахмут-воді» ці машини зараз. 

Це питання не до мене. Є команда закупити це, тому я закупляю. Я виконувач, виконую свою роботу. Думайте все що завгодно, тема закрита!, — заявив Іван Канаєв. 

Крім того, жовтні КП «Бахмут-вода» заплатило майже 243 тисячі грн за запчастини для спецтехніки, якою не користуються. Пояснили, що хочуть, аби запчастини були у наявності для швидкого початку ремонтів після звільнення міста.

Опитненське комунальне підприємство «Прогрес» хоче придбати пасажирський фургон за понад 1,5 млн грн

Виконувач обов’язків директора цього КП, депутат Бахмутської міськради Роман Гапєєв розповів, що така машина потрібна для обслуговування переселенців Бахмута у хабах. 

Є хаби, розміщені по всій Україні. Я знаходжуся в Одесі та допомагаю бахмутянам у Бахмутському хабі. У цього хабу є потреба в автівці. Ця автівка — з великим багажним відділенням, за допомогою нього можна розвозити гуманітарну допомогу.

 

Також в Одесі у хабі допомагає начальниця управління охорони здоров’я Бахмутської міськради Олена Миронова  — вони співпрацюють з медиками, педагогами, які організують для дітей бахмутян свята. В цьому є потреба, – додав депутат.

А ось управління культури Бахмута збирається купили легковик «Opel» за майже мільйон гривень. Начальниця управління культури міськради Ірина Булгакова розповіла, що легковик потрібен працівникам культури Бахмута в евакуації. 

Наша машина дуже постраждала під обстрілами в Бахмуті, і у неї дуже великий розхід пального. Ми беремо 5-місну машину, щоб ми мали мобільність, бо у нас культурні центри по різних регіонах України. Нам треба перевозити й колективи, і апаратуру для проведення заходів. Заходи ми проводимо постійно, з нашими бахмутськими дітьми, – розповіла посадовиця. 

Заходи проводять в хабах у Чернігові, Дніпрі, Жовтих Водах та Києві. Машина буде базуватись у столиці та курсуватиме і в інші пункти. 

Машина базуватиметься у Києві, бо водій, я та частина колективів територіально у Києві. Але у Чернігів дуже часто їздимо. Плануємо там наші виставки проводити й у столиці теж, – додала Ірина Булгакова.

Варто додати, що станом на жовтень 2023 року з міської скарбниці Бахмута розподілили понад мільярд гривень, понад чверть з яких витратили на зарплати евакуйованим посадовцям та бюджетникам. На соціально-економічний розвиток заклали 45 мільйонів гривень. 

Про такі закупівлі українці думають таке:

  • А звідки у громади взагалі якийсь бюджет узявся?
  • Комунального хазяйства нема, а бюджет є… 
    Ну поставити до стінки двох таких чинуш, може інші схаменуться?
  • Бахмутські корупціонери «в екзилі» не втрачають оптимізму - це тішить, але куди дивиться ДБР і НАБУ?
  • Ну як вони можуть відмовити людям в освоєнні коштів. Байдуже, що місто окупували, але тепер, що гроші повертати? Покушаєтесь на святе!

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень