У 6 чи 7 років: коли краще віддавати дитину в школу?

Пояснення психологині

Українська експертка з батьківсько-дитячих стосунків Марія Сичинська зазначає, що діти найчастіше готові піти до першого класу у 7 років.

Проте, перш ніж упевнитися в тому, що малюк зможе адаптуватися до нового етапу, варто поспілкуватися з вихователями та вчителями.

Якщо ми говоримо про школу – 6 чи 7 років? Або часто буває, що батьки кажуть, що у вересні ще не буде шести – 5,9 або 5,10. То краще все-таки цього року чи наступного?

 

Тут насправді відповідь дуже проста. Ми, звичайно, дивимося на готовність дитини, і частіше все ж у 7, аніж у 6 діти готові, – каже Сичинська.

За словами експертки, часто буває так, що у старшій групі дитячого садка навантаження більше, ніж у початковій школі, але може бути й навпаки.

- Але зараз дуже нестабільна ситуація, і буває так, що в садочку в старшій групі навантаження більше, ніж у школі, а буває навпаки, що в садочку дають погратися, продовжити дитинство.

 

Тому треба поспілкуватися із садочком, зі школою і зрозуміти, де вашій дитині зараз буде краще.

 

Плюс, звичайно, ми звертаємо увагу на школу, на перший клас: чого вимагає учитель, чи він уже чекає, що всі діти будуть читати й писати, чи він починає із самого нуля, – додала фахівчиня.

Психологиня зауважує, що те ж саме стосується й адаптації малюків до дитячого садка. Вона підкреслює, що у такий період у дітей має бути стабільний вихователь, який не змінюватиметься до початку відвідування дошкільного закладу освіти.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень