Маск та Криптособаки: лише один його твіт і Bitcoin втратив 10%, але... (ФОТО)

Чи зможуть глобальні еко-фінансисти зупинити крипту?

13 травня мільярдер Ілон Маск розмістив у соцмережі «Twitter» повідомлення про те, що компанія «Tesla» припинить продаж своїх авто за допомогою криптовалюти Bitcoin, після цього він знецінився на 10%.

Причиною, за словами Маска, що їх наводить ВВС News Україна стало те, що видобуток цієї криптовалюти сильно шкодить довкіллю (видобуток Bitcoin це енергозатратний процес: у багатьох країнах, зокрема Китаї, електроенергію для нього отримують з ТЕС, що працюють на вугіллі):

«Ми стурбовані швидким зростання використання викопного палива для видобутку біткоїнів та операцій з ними, особливо вугілля, яке має найгірші показники щодо викидів серед усіх видів палива», - написав Маск.

 

«Криптовалюта - це гарна ідея ... але вона не може обходитись так дорого для навколишнього середовища»

Цей крок застав багатьох зненацька, позаяк ще в березні мільярдер у тій же соцмережі оголосив про можливість купувати його автомобілі «Tesla» за ті ж самі біткоїни.

Нинішній розворот аналітики пов'язують з тим, що Маску необхідно досягти компромісу з інвесторами, які занепокоєні глобальним потеплінням і «качають цю тему».

24 березня Ілон Маск оголошує про те, що "Telsa" прийматиме платежі у Bitcoin

Аналітики зазначають також, що Маск не відмовився від криптовалюти геть вже аж повністю. Навпаки.

Сьогодні він повідомив, що працює з розробниками криптовалюти Dogecoin, аби зробити транзакції за її допомогою більш ефективними.

Dogecoin довгий час сприймалася як щось несерйозне. Як витівка, до якої, можливо, причетний сам Маск.

 

Його «твіти» за останні місяці допомогли перетворити Dogecoin, який розпочинався як жарт у соціальних мережах, на четверту за величиною криптовалюту.

 

Так що...

Dogecoin - криптовалюта-мем, яка завдяки публічній підтримці Маска набула широкої популярності

  

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень