Турречина визначилася із підозрюваним у теракті

Це угруповання "Ісламська держава"

Головним підозрюваним в організації теракту в Анкарі турецкі слідчі вважають угруповання "Ісламська держава". Принаймні, таке заявив прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу. За даними турецьких ЗМІ, зараз слідчі порівнюють зразки ДНК з останків терористів-смертників, із зразками, отриманими у сімей приблизно 20 турків, які підозрюються в приналежності до "Ісламської держави"  та мали плани здійснити теракти за участю смертників.

Журналісти також пишуть, що тип вибухового пристрою, що використовувався під час терактів у Туреччині, збігається з тим, який був застосований під час теракту ІД влітку в турецькому місті Суруч на кордоні з Сирією. Тоді загинули 33 людини.

На сьогодні в Туреччині затримано близько 40 осіб за підозрою в зв'язках з цим угрупованням. За останніми даними, число жертв подвійного теракту в Анкарі досягло 97 осіб, 246 осіб отримали поранення.

Нагадаємо, вибухи в Анкарі прогриміли в той момент, коли біля двох виходів на залізничній станції збиралися прихильники прокурдської Народно-демократичної партії для участі в організованому Конфедерацією турецьких профспілок мітингу на підтримку припинення конфлікту між курдською робітничої партією і турецькою владою.

В Туреччині оголошено триденну жалобу.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень