Турречина визначилася із підозрюваним у теракті

Це угруповання "Ісламська держава"

Головним підозрюваним в організації теракту в Анкарі турецкі слідчі вважають угруповання "Ісламська держава". Принаймні, таке заявив прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу. За даними турецьких ЗМІ, зараз слідчі порівнюють зразки ДНК з останків терористів-смертників, із зразками, отриманими у сімей приблизно 20 турків, які підозрюються в приналежності до "Ісламської держави"  та мали плани здійснити теракти за участю смертників.

Журналісти також пишуть, що тип вибухового пристрою, що використовувався під час терактів у Туреччині, збігається з тим, який був застосований під час теракту ІД влітку в турецькому місті Суруч на кордоні з Сирією. Тоді загинули 33 людини.

На сьогодні в Туреччині затримано близько 40 осіб за підозрою в зв'язках з цим угрупованням. За останніми даними, число жертв подвійного теракту в Анкарі досягло 97 осіб, 246 осіб отримали поранення.

Нагадаємо, вибухи в Анкарі прогриміли в той момент, коли біля двох виходів на залізничній станції збиралися прихильники прокурдської Народно-демократичної партії для участі в організованому Конфедерацією турецьких профспілок мітингу на підтримку припинення конфлікту між курдською робітничої партією і турецькою владою.

В Туреччині оголошено триденну жалобу.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень