Туристам розповіли, які предмети можна забирати з готелю: ви будете здивовані

А які забирати не варто

Крадіжки у готелях – поширена річ. Все через те, що багато гостей не знають, що можна забирати з номерів. Експерти зауважують, якщо гість не впевнений, що можна брати з собою, варто зайвий раз уточнити це в персоналу готелю.

Засновник сервісу з пошуку житла Марк Джонсон пояснив, що постояльцям дозволено забирати з собою з готельного номера, а що слід залишити на місці, щоб уникнути незручних ситуацій чи навіть кримінальної відповідальності.

За словами експерта, гості мають повне право забрати додому шампунь, кондиціонер, мило і лосьйон для тіла, якщо це одноразові туалетні приналежності в невеликих упаковках.

Витрати на них будуть враховані в загальній вартості вашого номера. Однак якщо ви побачите, що у вашому готельному номері є пляшки більшого розміру, особливо якщо вони прикріплені до стіни, у вас можуть виникнути проблеми, якщо ви вирішите забрати їх, – пояснив він.

Канцелярське приладдя, як-от папір, ручки, конверти та листівки, гості також можуть використовувати і забирати безкоштовно.

Зазвичай вони мають логотип готелю, тож забезпечують безкоштовну рекламу. Однак не варто забирати додому блокноти в шкіряній палітурці.

При цьому гостям дозволяється забирати будь-які продукти харчування та напої в невеликих упаковках, які були надані в номері. Типові приклади включають печиво, одноразові пакетики чаю, кави та цукру.

Однак за будь-які напої та снеки з міні-холодильників доведеться заплатити.

Якщо щось безкоштовне, воно ваше. Це може бути плитка шоколаду або окремі шоколадні цукерки, покладені на ваші подушки, або щось корисне, наприклад, пляшка з водою.

Якщо ви заздалегідь повідомили готель, що святкуєте медовий місяць або річницю весілля, ви можете отримати безкоштовну пляшку шампанського,  – додав експерт.

Якщо в кімнаті є невеликий набір для шиття або пакети з хімчистки, їх можна залишити собі безкоштовно. Те ж саме стосується і капців, оскільки вони призначені тільки для одноразового використання. А ось посуд, постільну білизну, подушки, ковдри, халати і рушники забирати не варто.

- Ніколи не повертайтеся додому з попільничкою з готелю, скляними пляшками або чашками. Тримайте картини на стінах, а Біблію на тумбочці біля ліжка, - попередив Джонсон.

Якщо ж гість не впевнений, що можна брати із собою, а що ні, експерт радить зайвий раз уточнити це у персоналу готелю.

- Краще для вас і для готелю, якщо ви знаєте, що взяти, а що залишити. Тоді ви зможете повною мірою насолодитися перебуванням, і вас згодом не звинуватять у крадіжці.

 

Перш ніж покласти у валізу щось, у чому ви не впевнені, пам'ятайте: ви завжди можете запитати у персоналу готелю, чи можна це взяти, – підсумував він.

Експерт зауважує, що найчастіше гості виносять рушники та банні халати. Втім, бувають і незвичайні випадки. Наприклад, в одному з італійських готелів невідомі винесли рояль, що знаходився в холі, а в Берліні туристи винесли з готелю унітаз і раковину. Тим часом в одному французькому готелі був спійманий гість, який намагався вкрасти опудало кабана.

Джерело: unian

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень