Туреччина готова дати відсіч тим, хто порушує кордони країни

Таку заяву зробив президент Туреччини Таїп Ердоган

При вторгненні повітряних суден в авіаційний простір Туреччини ВПС будуть діяти так само, як у випадку з російським Су-24, - заявив Ердоган. 

Як ми повідомляли раніше, 24 листопада турецькі ВПС збили російський бомбардувальник Су-24. Літак впав на території сирійської провінції Латакія, де йдуть активні бої сил сирійського уряду з бойовиками.

У зв'язку з інцидентом на авіабазу Хмеймім у Сирії Росія обіцяла перекинути зенітно-ракетні системи С-400. Також міністр оборони РФ Шойгу заявив, що ракетний крейсер "Москва" зайняв район в прибережній частині Латакії, де готовий знищити будь-яку повітряну ціль, що представляє потенційну небезпеку для російської авіації.

У свою чергу Туреччина наполягає, що, за даними їх радарів російський літак на 4 км заглибився на територію країни і льотчика за п'ять хвилин десять разів попереджали про те, що він порушив повітряний простір, а тільки потім збили. 

Також Генштаб РФ заявив, що припинить контакти з Туреччиною по військовій лінії, а російським туроператорам заборонили продаж путівок до Туреччини. Також Росія може відмовитися від низки спільних проектів з Туреччиною через цю подію. 

Президент Туреччини Таїп Ердоган, у свою чергу, заявив, що два турецьких громадянина отримали поранення при падінні уламків Су-24. Він зазначив, що Туреччина не хоче ескалації конфлікту з Росією.

За матеріалами 112.ua.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень