«Це профанація», - Хомко про голосування за громадський бюджет групами

Міський голова Рівного вважає, що в проектах мають бути зацікавлені усі рівняни

На цьому тижні рівненські студенти масово приходили голосувати в ЦНАП.

Те, що за громадський бюджет голосують групами, міському голові Рівного не подобається. Володимир Хомко назвав це профанацією.

Нагадаємо, що за проекти громадського бюджету голосувати приїжджають цілі ватаги рівнян. Переважно це стосується навчальних закладів.

Міський голова каже, що з цим потрібно щось робити, адже в такому разі виграватимуть проекти, в яких зацікавлені не усі рівняни:

Я ще не знаю загальної картини, але бачу з вікна - в приміщенні міськвиконкому ж є пункт для голосування.

 

Так як приходять організованими групами, то очевидно, що це девальвує саму ідею. Так не повинно бути. Громадський бюджет – ідея дуже хороша. Але треба, аби більшість мешканців цим переймалася. І якщо якийсь об’єкт будувався, то він для більшості рівнян був потрібен.

 

А так, якщо приведуть, от наприклад в університеті 10 тисяч студентів, приведуть 20 груп і всі вони проголосують, то це профанація. До демократії треба ж вчити.

Проголосувати за проекти можна в рівненському ЦНАПі та в приміщенні міськвиконкому, де міський голова й спостерігав, як він висловився, таку профанацію.

До слова, сьогодні на сесії Рівнеради голосували за зміни до складу координаційного комітету, який підбиватиме підсумки голосування за проекти.

Замінили депутата Рівнеради Святослава Стельмащука, який перейшов з фракції "Громадського контролю" до "Свободи". Тепер "Громадський контроль" в комітеті представлятиме Роман Яворський.

Нагадаємо, що цьогоріч на проекти громадського бюджету передбачили 10 млн гривень. На три малих і три великих проекти. Всього на голосування подали 84 проекти громадського бюджету. Свої голоси за них віддали вже понад сім тисяч рівнян. Голосування триватиме до 1-го жовтня.

Статистика на сайті Громадського бюджету.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень