Триває «війна» за крісло головного стоматолога Рівненщини

Три претенденти пропонують різні схеми «господарювання»

Нині діючий очільник поліклініки - Олег Жильчук

На посаду очільника КЗ «Рівненська обласна стоматологічна поліклініка» претендують троє кандидатів: теперішній керівник, 51-річний Олег Жильчук, 45-річний приватний стоматолог Віталій Стасюк та 33-річна завідувачка лікувального відділення міської дитячої стоматологічної поліклініки і кандидатка медичних наук Валентина Сухляк. Зауважимо, що Олега Жильчука захищає колектив – пише звернення із підписами в обласну раду.

Валентина Сухляк - пропонує революційне рішення для обласної стоматології

Між тим, одна з претендентів на посаду, завідувачка лікувального відділення міської дитячої стоматологічної поліклініки і кандидатка медичних наук Валентина Сухляк, запропонувала постійній комісії з питань гуманітарної політики облради таке:

Обласну стоматологічну клініку треба перевести із комунального закладу у комунальне некомерційне підприємство. Це дозволить бути більш «гнучким» у питаннях господарської діяльності. Також дуже важливо – надання стоматологічної допомоги дітям з області, адже дитяча міська поліклініка не може надати якісну і повноцінну допомогу і місту, і області. Також, я бачу перспективу у створенні консультативно-лікувальних кабінетів у обласній стома логічній поліклініці. І все ж таким чином надавати допомогу і дітям з області.

Зауважимо, що ця пропозиція вже отримала схвальні відгуки у профільних чиновників області, а також у заступниці голови Рівненської ОДА Світлани-Богатирчук Кривко. Вона, зокрема, зауважила, що Валентина Сухляк пропонує зробити революційний крок, до якого країну «підштовхнув» сам президент.

Мова йде, зокрема, про прийняття на початку квітня 2017 р. ВРУ ЗУ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань охорони здоров’я» (№ 2309а-д). Закон дозволяє медичним закладам повноцінно господарювати, права закладів охорони здоров’я розширено до рівня всіх інших суб’єктів господарювання України включно з правом підписувати контракти, мати свій рахунок та встановлювати рівень заробітної плати без прив’язки до тарифної сітки.

Повертаючись до теми,слушно зауважити, що одного із трьох кандидатів на сесії Рівненської облради 2 червня мають обрати депутати.

Раніше у ЗМІ писали про те, що 33-річна завідувачка лікувального відділення міської дитячої стоматологічної поліклініки і кандидатка медичних наук Валентина Сухляк є дружиною депутата обласної ради від «Батьківщини» Владислава Сухляка.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень