Труднощі на кордоні: українців попередили про зміни з 10 листопада

Пасажирів уже попереджають про масштабні перебої 

Йдеться про впровадження «системи в'їзду та виїзду». Її впровадження створить проблеми для перетину кордону. Чимало країн остерігаються впроваджувати нову біометричну систему контролю на кордонах через ризик викликати хаос для мандрівників. 

Система має бути запущена 10 листопада, проте Франція та Німеччина просять Брюссель переглянути цей план.  Вони остерігають, що з нововведеннями не впорається комп'ютерна система. 

 «Система в'їзду та виїзду» –  це автоматизована електронна система для реєстрації іноземців, які в'їжджають на територію ЄС, незалежно від того, чи потрібна їм віза. Передбачається, що громадяни будь-яких держав, які не входять до Євросоюзу, зокрема Великої Британії, повинні проходити імміграційний контроль у портах, аеропортах та наземних пунктах пропуску та вносити свої персональні дані, у тому числі відбитки пальців та знімки особи. Робити це потрібно лише за першого відвідування Євросоюзу.

Представники європейських авіакомпаній та аеропортів попередили, що пасажири можуть зіткнутися з «масштабними перебоями» через суттєве збільшення часу проходження процедур на кордоні під час в'їзду.

Сильніше від нововведень можуть постраждати Франція, Німеччина та Нідерланди, на частку яких припадає 40% пасажиропотоку, «ще не змогли провести остаточні та обов'язкові на національному рівні тести». Деякі держави обговорюють із Єврокомісією можливість пілотного запуску нової системи лише у певних зонах.

Німецькі журналісти зазначають, що ключова проблема пов'язана з центральною комп'ютерною системою eu-LISA, яка «як і раніше не має необхідної стабільності та функціональності». 

У Єврокомісії, заявили, що хоча робота над запуском нової системи прикордонного контролю ведеться, «як і передбачалося», її впровадження є «складною операцією і затримки не можна повністю виключити».

Джерело: Главком

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень