Три шкідливі казки, які не можна читати дітям: психолог розкритикував казкову класику із радянського минулого

Карпачов назвав список казок, які не можна читати дітям

Відомий український експерт із дитячої психології та розвитку особистості Дмитро Карпачов назвав три «шкідливі» казки, які не варто читати дітям.

За словами психолога, кожна з казок негативно впливає на розвиток дитини та створює неправильні сценарії на майбутнє життя.

 

Карлсон

За словами Карпачова, Карлсон створює для дитини викривлене уявлення про дружбу, адже у казці Малюк постійно підкорюється чужим бажанням. Крім цього, заради комфорту Карлсона жертвує власним, щоб догодити «другу», і нехтує власними кордонами.

Попелюшка

Психолог каже, що така казка впливає на побудову сценаріїв у дівчат у майбутньому. Мова йде про поведінку жертви як єдиний успішний шлях для жінки і заміжжя, як порятунок від усіх бід.

«Мені завжди бракувало активної позиції від Попелюшки та розуміння, що ж пішло не так у стосунках мачухи та падчерки», - пише психолог.

 

Червона Шапочка

Психолог не може знайти відповідей на багато запитань. Зокрема, чому матір відправила саму дитину до темного лісу, а не пішла з нею разом, тим самим убезпечивши доньку і провівши з нею час.

До того ж у казці показують, що дівчинка ж без роздумів розмовляє із незнайомцями у лісі, що, за словами Карпачова, говорить про відсутність розмов про безпеку у родині.

Однак, найнебезпечніше - це сцени насилля у казці.

Джерело: РБК

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Теги: казки
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень