Три продукти, які після повторного розігрівання можуть стати токсичними

Які продукти не варто нагрівати повторно

Рис

Будь яка страва з рисом, оскільки рисове зерно містить бактерію Bacillus cereus. Вона під час приготування може загинути, але спори залишаються, і вони можуть пережити процес приготування рису.

Ці бактерії ростуть за кімнатної температури і здатні виробляти токсин, що призводить до отруєння. Бактерія викликає блювоту, діарею, болі у шлунку, було навіть зареєстровано кілька випадків смерті.

Аби не мати проблем з отруєнням, рис варто тримати в холодильнику не більше 24 годин і нагрівати до 74 градусів за  повторного вживання.

Яйця

Яйця взагалі не можна розігрівати. Цей білковий продукт потрібно з’їсти після приготування упродовж 24 годин.

Розігрів призведе до окислення білків, і у продукті з’являться канцерогенні речовини, які провокують появу злоякісних пухлин.

 

Гриби

Повторне нагрівання грибів руйнує їхній білок і всі поживні речовини продукту. Якщо їх довго зберігати при кімнатній температурі, а потім з’їсти, можуть початися болі в животі, блювота, проблеми з травленням. У важких ситуаціях, як у випадку з яйцями, це може викликати навіть рак.  

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олеся Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублено рюкзак із документами

Загублено рюкзак золотистого кольору на зупинці біля Сільпо біля автовокзалу. В ньому  документи, на прізвище Годунко, гроші та дитячі речі. Якщо хтось знайшов, повідомте за номером 0978401501.

Знайдено паспорт у Рівному

Вчора на проспекті Миру на переході біля "Фокстроту" було знайдено пластиковий паспорт України, на ім'я Мікаберідзе Максим Максимович 05.04. 2006 р.н, харківська прописка. Звертатись за телефоном 0979764361 - Богдан

У Рівному знайшли студентський квиток

У Рівному, 1 жовтня, на тротуарі, між Басів Кутом і Щасливим, знайшли студентський квиток. Він належить Січкару Григорію , студенту НУВГП.   Власника просимо звернутись за номером:  +380667642577 — Людмила

Більше оголошень