Три продукти, які після повторного розігрівання можуть стати токсичними

Які продукти не варто нагрівати повторно

Рис

Будь яка страва з рисом, оскільки рисове зерно містить бактерію Bacillus cereus. Вона під час приготування може загинути, але спори залишаються, і вони можуть пережити процес приготування рису.

Ці бактерії ростуть за кімнатної температури і здатні виробляти токсин, що призводить до отруєння. Бактерія викликає блювоту, діарею, болі у шлунку, було навіть зареєстровано кілька випадків смерті.

Аби не мати проблем з отруєнням, рис варто тримати в холодильнику не більше 24 годин і нагрівати до 74 градусів за  повторного вживання.

Яйця

Яйця взагалі не можна розігрівати. Цей білковий продукт потрібно з’їсти після приготування упродовж 24 годин.

Розігрів призведе до окислення білків, і у продукті з’являться канцерогенні речовини, які провокують появу злоякісних пухлин.

 

Гриби

Повторне нагрівання грибів руйнує їхній білок і всі поживні речовини продукту. Якщо їх довго зберігати при кімнатній температурі, а потім з’їсти, можуть початися болі в животі, блювота, проблеми з травленням. У важких ситуаціях, як у випадку з яйцями, це може викликати навіть рак.  

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олеся Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублене службове посвідчення прокурора

Загублене службове посвідчення прокурора видане на імʼя Ваколюк Юлії Олександрівни. Прошу вважати недійсним.

Загублено рюкзак із документами

Загублено рюкзак золотистого кольору на зупинці біля Сільпо біля автовокзалу. В ньому  документи, на прізвище Годунко, гроші та дитячі речі. Якщо хтось знайшов, повідомте за номером 0978401501.

Знайдено паспорт у Рівному

Вчора на проспекті Миру на переході біля "Фокстроту" було знайдено пластиковий паспорт України, на ім'я Мікаберідзе Максим Максимович 05.04. 2006 р.н, харківська прописка. Звертатись за телефоном 0979764361 - Богдан

Більше оголошень