Три ключових речі, які допомагають жити в старості

І це не тільки про здоров'я чи гроші

Мало хто буде сперечатися, що у старості жити складніше, ніж у молодості. Хтось скаже, що є пенсія і можна не працювати. Але є безліч людей, які краще б працювали. Людині приємно бути серед людей, у колективі, при справах. Тож не дивно, що чимало людей продовжують працювати максимально довго. 

Перша й найочевидніша річ - це люди

Саме тому бабусі часто зустрічаються з іншими бабусями у дворі. Не хочуть відчувати самотності, прагнуть спілкування. Тож корисно мати багато родичів, друзів, які приходять в гості чи з ким можна хоч би через день зідзвонюватися. Тому бабусі й люблять, коли з ними залишаються онуки.

Психологи радять з молодих років підтримувати хороші родинні зв'язки, у старості точно не будете самотні.

Друге, це справа. Бажано улюблена справа

Людині подобається щось робити, і відчувати себе потрібним. Особливо робити щось важливе. Якщо людина нудьгує, це дуже погано, особливо у старості. Тому важливо для підтримки мати якусь справу. Що-небудь робити руками, це теж допомагає.

Зараз в Україні є багато можливостей для того аби реалізуватися у волонтерських справах. Навіть на годинку долучитися до плетіння сіток - це й можливість допомогти іншим долучившись до потрібної справи, а також можливість поспілкуватися.

Крім того, ця справа не зобов'язує працювати цілий день, а можна виключно в міру своїх фізичних можливостей.

І третя річ, яка допомагає жити на старості - мета, сенс життя

І краще, щоб ця мета була дуже далекою. Суть у тому, що організм людини тримається добре, поки є мета. Якщо мети немає, людина втрачає сенс мобілізовувати свої зусилля, і «розвалюється» як замок з піску.

Тож треба ставити мету, нехай навіть складну - дожити до 100 років. А чому б ні!
 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень