Три дні й несіть довідку: скільки насправді дитина може не ходити до школи без довідки від лікаря

У школах насправді вимагають пояснювальну записку, навіть якщо дитина пропустила заняття з поважних сімейних обставин 

Цього року до школи можна не ходити без довідки 10 днів. Але, щоб школи чи соціальні служби краще контролювали можливі випадки не належного виконання батьками своїх обов'язків і могли то Міністерство освіти рекомендувало встановити цей термін на 5 днів. 

З цього приводу міністерство навіть проводило громадське обговорення, і отримали близько сотні листів. 

Серед висловлених пропозицій значна увага приділяється питанням щодо заборони внесення змін до постанови, інформування органів поліції про дітей, які не охоплені навчанням, а також висловлено заперечення щодо зменшення термінів інформування з десяти днів до п’яти днів, – йдеться у звіті.

У разі, якщо дитина пропускає кілька уроків або днів навчання через погане самопочуття, про це достатньо повідомити класного керівника.

В інших випадках причини відсутності мають бути підтверджені медичною довідкою або письмовим поясненням батьків. 

У разі, якщо дитина не ходить до школи через заплановану поїздку, оздоровлення у санаторії чи спортивні змагання - батьки чи опікуни мають звернутися до  адміністрації закладу освіти, щоб написати заяву. 

Джерело: OBOZ.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень