Третя хвиля COVID- 19 накриває Рівненщину: що це означає і які будуть обмеження

Вже з четверга на Рівненщині розпочнуться рейди та закриття шкіл

Третя хвиля коронавірусу поступово накриває Україну.  Вся країна з 23 вересня перейде у жовту карантинну зону, зокрема і Рівненщина. Відповідне рішення ухвалила Державна комісія з техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Керівництво області вже анонсувало карантинні рейди. З четверга правоохоронці будуть перевіряти торгові центри, громадський транспорт та заклади харчування.

Внаслідок незадовільного рівня вакцинації, Рівненщина має чи ненайгіршу тенденцію захворюваності в Україні. Про це журналістам повідомив головний санітарний лікар області Роман Сафонов:

На жаль мушу констатувати, що на теренах Рівненщини останні 7 днів спостерігається найгірша динаміка по Україні. Ми маємо 100% нарощування динаміки госпіталізації.

 

Лише за пів дня ми маємо дві сотні зареєстрованих захворілих та декілька смертей. Це ненормальна ситуація, - резюмував Роман Сафонов.

Головний санлікар області додав, що це недопустимо при наявності усіх засобів, які можуть запобігти поширенню хвороби.

Бонуси для вакцинованих і заборони для невакцинованих

Цей карантин відрізнятиметься від інших тим, що уряд дозволив ряд послаблень для людей, які отримали одну чи дві дози щеплення від коронавірусу. Минулого тижня Кабмін ухвалив нові правила карантину.

За ними, обмеження жовтої зони не будуть працювати, якщо всі відвідувачі та щонайменше 80% організаторів концертів, працівників кафе та ресторанів, кінотеатрів, театрів, музеїв, спортзалів та басейнів мають хоча б одне щеплення.

Також обмеження не працюють, якщо відвідувачі та працівники мають дійсний (72 год) результат ПЛР-тест чи експрес-тестування.

Тобто, якщо людина має хоча б одне щеплення, вона без обмежень може відвідувати кафе, ресторани, кінотеатри.

Що буде зі школами:

Школи, дитячі садки, коледжі та виші вже в четвер 23 вересня припиняють повноцінне навчання. Це стосується закладів, у яких рівень вакцинації працівників нижчий 80%. Таких на Рівненщині понад півтисячі, повідомив під час зустрічі з журналістами перший заступник голови ОДА Сергій Подолін.

Маємо невтішну статистику по Рівненщині, адже у нас в системі освіти більше тисячі закладів, з них до повноцінної роботи готові 25-30%,-  зауважив пан Подолін.

У працівників шкіл є чи не остання можливість, аби не допустити переходу на дистанційне навчання. На сьогодні у 154 закладах рівень вакцинації освітян становить 60-79%. Керівництво області прийняло рішення щодня повертати до навчання ті, заклади, які досягатимуть необхідної межі вакцинації.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень