Третій день у мороз та вітер у Карпатах шукають зниклого туриста

У повітря піднявся гелікоптер спецзагону рятувальників

Рятувальники, лісники та волонтери третю добу шукають 40-річного киянина, який зник на горі Гимба у суботу. Телефонного зв'язку з ним немає. У Карпатах зараз сніг, вітер і -15 градусів.

Закарпатські рятувальники попереджали про заметіль та небезпеку сходження лавин, проте 13 грудня в горах заблукали одразу три групи туритстів. Одну групу на снігоходах знайшли у ніч проти неділі, ще одну групу киян, які загубилися на горі Гимба, теж розшукали у неділю ввечері. Третя група киян складалася з двох осіб. Одного розшукали у неділю, іншого шукають досі.

За даними управління ДСНС у Закарпатській області, його поки що не знайшли.

Рятувальники прочісують засніжені схили гірського масиву. Сформовано три пошукові групи, які наразі обстежують г. Жид Магура, а також г. Гимба з боку с. Пилипець та с. Березники. Роботи ускладнюються погодними умовами: у зоні пошуків наразі снігопад, вітер та мороз -15°С.

До пошуків задіяно 66 осіб та 13 одиниць техніки: 47 рятувальників ДСНС Закарпаття, Львівщини та з 2-го спеціального центру швидкого реагування Дорогобича. Також допомагають 10 лісників та 9 волонтерів. У повітря піднявся гелікоптер Super Puma від Спеціального авіаційного загону ДСНС України.

Гора Гимба є популярним місцем серед туристів.

Але в умовах хуртовини на Гимбі дуже легко заблукати: спуски однакові. Людина думає, що спускається у правильному напрямку, а насправді йде в інший бік, далі від населених пунктів.

На Різдво 2019 року тут заблукав інший киянин Ігор Грищенко, якого шукали рекордні чотири доби. На щастя, вижив. А нещодавно біля гори Піп Іван Мармароський заблукав одинокий турист. Його знайшли волонтери й доправили до притулку. У хлопця були обмороження кінцівок, кілька пальців довелося ампутувати.

Рятувальники та волонтери закликають ретельно готувати спорядження перед походом у гори, завжди вміти передати свої координати та утриматися від мандрівок наодинці чи підйому у високогір'я під час снігопадів.

Недосвідчені туристи, зазвичай мешканці великих міст, часто недооцінюють небезпеку гір, особливо узимку, не розуміючи, що в горах у багатьох місцях може не бути мобільного зв’язку.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень