Треба поспішати: вікно канадських можливостей для українців зачиняється

Та чи варто для відкриття візи звертатися до посередників?

Реєстрація заяв на канадську візу за програмою CUAET (Canada-Ukraine authorization for emergency travel) закінчується 15 липня.

Втім, ще можна встигнути подати документи.

Віза надає українцям і членам їхніх сімей статус тимчасового резидента, зокрема дозволяє працювати й навчатися у Канаді.

Програма стартувала ще на початку повномасштабної війни, у березні 2022 року, і мала закінчитися наприкінці березня поточного року.

Однак канадський уряд вирішив продовжити її дію до липня 2023 року.

Відповідно, останній день прийому заяв – 15 липня. Усі заяви, прийняті до цієї дати, будуть розглянуті.

Аби взяти участь у програмі, треба:

  • бути громадянином України;
  • або членом сім’ї громадянина України (навіть якщо ви іншої національності).

Членами сім’ї є:

  • чоловік/дружина;
  • діти;
  • батьки;
  • цивільний партнер.

Як подати заяву?

Ви можете оформити візу CUAET для відвідин (туристичну) або для роботи (з додатковим дозволом). Мету поїздки треба зазначати під час оформлення документів. Подати заяву можна виключно онлайн. Для цього треба зробити такі кроки:

  1. Зареєструватися на порталі IRCC та подати заяву на отримання візи. На цьому етапі можете обрати – отримати лише гостьову візу чи ще й додатково дозвіл на роботу. Зокрема, вкажіть свої точні контактні дані та адресу проживання. Увага: не прописки, а саме теперішнього проживання.
  2. Дочекатися листа-інструкції щодо надання біометричних даних(зазвичай він приходить за кілька годин після подання заявки). Здати їх ви можете протягом 30 днів. Здати біометричні дані, тобто фотографію та відбитки пальців, можна у пунктах VFS Global у Варшаві чи Кракові. Фотографію зі собою мати не треба. Усе роблять на місці. Для отримання запрошення потрібно зареєструватися на сайті VFS Global і обрати зручний час візиту. На здачу біометрії дають 30 діб.
  3. Дочекатися розгляду вашої заяви. Після цього ви отримаєте лист-підтвердження та лист щодо подачі паспорта для вклеювання візи.
  4. Далі треба особисто віднести, або надіслати, паспорт до візового центру VFS Global та чекати на саму візу. У середньому час очікування займає місяць. Забрати паспорт ви можете особисто у центрі або попросити надіслати поштою. Останній варіант більш зручний, адже черги у центрі зазвичай великі.

Зверніть також увагу, що для кожного члена сім'ї треба подавати заяву окремо.

Чи варто звертатися до посередників?

Подання заяви на CUAET є безплатним.

Час заповнення у середньому займає 30 хвилин. Проте чимало приватних візових компаній пропонують свої послуги у заповненні анкети. Звертатись до них чи ні – справа індивідуальна.

Однак представники програми наголошують: немає жодного способу пришвидшити розгляд справи. Якщо вам будуть пропонувати додаткову оплату, щоби прискорити обробку заяви – не вірте у таку можливість. Надання біометричних даних також безкоштовне.

Тому єдине за, що ви можете заплатити посередникові, – це допомога у заповненні даних.

Джерело: ukrayina.pl

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень