Рівняни збираються перепливати Босфор (АУДІО/ФОТО)

У Туреччині

Так виглядає старт запливу з висоти пташиного польоту.

Нині рівнянка Марина Хромих (донька відомого у колах телевізійників рівнянина Петра Хромиха – ред.) живе у столиці та працює  консультантом в Юнісеф. Плавання для Марини – реабілітація після серйозної травми: операції на коліні.

Марина Хромих - у центрі

За кілька місяців така вимушена «зайнятість» переросла у щось більше, аніж «відновлення після травми». А у новому 2018 році Марина Хромих просто вирішила спробувати власні сили.

Старт запливу через Босфор у 2017 році. Фото з інтернету

Наприклад, перепливти Босфор.

 Мені довелося вчитися багато плавати. Після операції на коліні я змушена була проходити реабілітацію у басейні. А просто плавати мені не подобається, треба ставити перед собою якісь цілі. Тому я вирішили брати участь у запливі на Босфорі. Готуватися до запливу я почала в середині січня. Я плаваю у групі. До речі, у групі всі до різних запливів готуються. Зараз ми перейшли на відкриту воду, на Дніпро. Плаваємо у гідрокостюмах. У Босфорі буде багато перешкод: сміття, водорості, буйки. До того ж буде багато людей, треба вміти їх обігнати. Кажуть, що можуть бути судоми, бо є холодні течії. Треба готуватися.

 

У 2018-му реєстрація на заплив була відкрита опівночі 3 січня, і це стало першим випробуванням. Число учасників обмежене, для країн є квоти (на Україну виділили 300), тому сайт штурмували активно. Менш, ніж за півгодини, українці розкупили квоти. 120 доларів, заповнена анкета - і ти учасник запливу.

Марина Хромих на тренуванні

Зауважимо, це буде 30-й ювілейний заплив. Він відбудеться 22 липня.

Заплив проводить Національний олімпійський комітет Туреччини під девізом «Спорт для всіх».

Усі стартують з азіатського берега Стамбулу та фінішують на території Європи. Це відстань у 6,5 км.

Переможця немає: оцінку проводять відразу в 12 вікових категоріях. Це дає шанс проявити себе і підліткам, починаючи з 14, і тим, кому перевалило за 70.

До слова, цього року Босфор хоче перепливати ще один рівнянин – Андрій Тадай. Його історію розповімо Вам згодом.

Андрій Тадай. Фото з його сторінки у facebook.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень