Трамп посварився з іншими лідерами G7 через Росію — The Guardian (ФОТО)

Сварка за вечерею

Як повідомляє Громадське, президент США Дональд Трамп посварився з іншими лідерами країн «Великої сімки» під час саміту у Франції через питання повернення Росії в об’єднання.

Про це пише британське видання The Guardian.

Під час вечері на офіційному відкритті саміту Трамп наполягав, що для обговорення питань Ірану, КНДР і Сирії необхідна присутність президента РФ Володимира Путіна.

Однак таку думку підтримав лише прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте. Японія зберегла нейтралітет, а решта лідерів виступили проти.

«На цьому моменті обстановка почала загострюватися, якщо не сказати більше. Більшість лідерів наполягали на тому, щоб G7 залишалася спільнотою ліберальних демократій, і тому вони сказали Трампу, що не можна дозволити повернутися президенту Путіну, який не відповідає цим стандартам», — розповіло джерело видання.

Громадське нагадує:

  • 19 серпня 2019 року на зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним президент Франції Еммануель Макрон заявив, що повернення до формату «Великої вісімки» залежить від урегулювання ситуації на сході України.
  • 20 серпня президент США Дональд Трамп вкотре підтримав повернення Росії до G8.
  • Водночас CNN стверджує, що Трамп і президент Франції Еммануель Макрон вирішили запросити Росію до участі в саміті «Великої сімки» у 2020 році.
  • Натомість канцлерка Німеччини Ангела Меркель і прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон вважають, що повернення Росії у «Велику вісімку» було б передчасним.
  • У 2018-му прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков зазначав, що Москва не планує повертатися до переговорів у форматі «Великої вісімки».

Росію виключили із «вісімки» у 2014 році після анексії Криму та початку війни на Донбасі. Відтоді спільнота існує як «Велика сімка». До неї входять США, Канада, Велика Британія, Німеччина, Франція, Італія та Японія.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень