Товари завозять з Польщі, а вивозять – у Німеччину: результати роботи Поліської митниці

За перші два місяці 2020-го

Саме з Польщі у січні-лютому імпортували найбільшу кількість товарів. І це 20% від загальної суми імпорту, яка склала майже 10 млрд грн.

З Німеччини в Україну завезли 14% товарів, з Білорусі - 12%, зі США та Італії - по 7%. Ще по 5% імпорту припало на Литву, Китай, Францію та Росію, по 3% – на Чехію та Угорщину і 2% - на Велику Британію.

Найчастіше ввозили: легкові та вантажні авто, трактори, причепи і напівпричепи, кузови, запобіжні клапани, різні мінеральні добрива, вироби з вулканізованої гуми, пластмасову арматуру та електричну апаратуру тощо.

Крім того, через митний кордон нерідко провозили куряче м’ясо та свиняче сало.

А от експортувалося найбільше товарів до Німеччини - 19% від загальної суми експорту. Дещо менші поставки були до Польщі - 18% та Білорусі - 12%.

На Велику Британію припало 9% експорту, Нідерланди - 8%, а на Литву, Францію, Угорщину, Італію, Румунію та Росію – по 3%. Ще по 2% розділили Австрія, Чехія, Бельгія і Молдова.

Найчастіше експортували: комплекти проводів, меблі для сидіння, розпиляні лісоматеріали, плити деревостружкові, деревне вугілля, гальку, гравій, щебінь і польовий шпат.

Крім того, скляні банки для консервування, соєві боби, кукурудзу, заморожені ягоди чорниці, натуральний мед та соняшникову олію.

Загальна сума експорту у січні-лютому склала 4 млрд 293 млн грн, імпорту – 5 млрд 459 млн грн.

За інформацією Поліської митниці Держмитслужби України

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень