Тотальна мобілізація в Україні? Експерти розповіли про ймовірність призову 3 млн осіб

У західних ЗМІ стверджують, що це єдиний варіант швидкої перемоги України у війні з росією

Раніше у німецькому виданні Welt заявили, що єдиний варіант для України перемогти росію у війні - це призвати на службу 3 млн громадян.

Проте колишній спікер Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов у коментарі ТСН сказав, що цю інформацію поширюють з метою створення хаосу та паніки в українському суспільстві.

Він зазначив, що росія розпочала гібридну війну проти України ще у 2014 році. Подібні історії складають «у відповідних організаціях військового характеру з території росії». Наразі, за словами Селезньова, немає передумов для тотальної мобілізації, проте у ЗСУ не виключають такого варіанту.

- Історія про масштабну мобілізацію, мовляв, треба мобілізувати 3 мільйони чоловіків – з тих самих джерел. Завдання – налякати весь український народ, мовляв, кожен, хто може тримати в руках зброю, буде воювати.

 

Чи можна виключати такий варіант? Абсолютно ні. Але зараз передумов для цього немає. Суммарно 1 млн 300 тис. військовослужбовців Сил оборони виконують бойові завдання, - заявив він.

Також Селезньов нагадав, що першочергово на війну призивають тих, хто потрібний,  попередньо навчаючи їх. 

Своєю чергою Олександр Коваленко в коментарі для ТСН.ua так охарактеризував нинішню ситуацію з мобілізацією в Україні:

- Критичної ситуації у ЗСУ з ресурсом немає. Потреба є, але критичної ситуації немає.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень