ТОП-5 рецептів святкових салатів
Пропонуємо нескладні та оригінальні варіанти новорічних салатів
Салат-закуска "Мишки"
Інгредієнти:
- Сир плавлений – 180 г
- Крабові палички – 150 г
- Яйця – 2 шт.
- Часник – 1 зубчик (за смаком)
- Майонез – 2 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Редиска (для прикрашання) – 2 шт.
- Перець чорний горошком (для прикрашання)
Спосіб приготування:
Яйця відварити круто, остудити й обчистити. Натерти яйця, сир та крабові палички на дрібній тертці. Половину тертих крабових паличок висипати в миску з яйцями і сиром, половину залишити для прикрашання.
Видавити часник через прес. Додати майонез. Якщо треба, посолити. Перемішати. Із сирної маси сформувати невеликі кульки і обваляти їх у тертих крабових паличках. Редиску нарізати тонкими кружечками. Червону частину крабової палички нарізати тонкими смужками.
Кулькам із сирної маси надати форму мишки (овальну, із загостреним кінцем з одного боку). Оформити закуску як мишку: із чорного перцю зробити "очі" й "ніс", з редиски – "вушка", а з смужки крабової палички – "хвіст".
Перекласти закуску на тарілку або дошку для подачі. Прикрасити зеленню, редискою, шматочками сиру і подавати до столу.
Салат "Мишачий рай"
Інгредієнти:
- 5 курячих яєць
- 4 перепелиних яйця
- 200 г сиру Маасдам
- 3 шт. курячого філе
- 3 зубчики часнику
- 5 кілець ананаса
- 200 г майонезу
Спосіб приготування:
Куряче філе відварити в підсоленій воді до готовності. Остудити і порізати дрібними кубиками. Відварити курячі та перепелині яйця. Перепелині залишити для декору.
У курячих яйцях відокремити білок від жовтка і натерти на тертці в окремі миски. Білок – на крупній тертці, жовток – на дрібній. Відрізати кілька тонких пластиків сиру для прикраси, решту натерти на дрібній тертці. Ананаси порізати шматочками.
На блюді викласти шарами всі інгредієнти. Кожен шар промазати майонезом. Шари мають бути такі:
- Куряче філе + майонез
- Ананаси
- Білок + майонез
- Трохи жовтка + майонез (залиште частину жовтка на посипання зверху)
- Сир + майонез + часник, пропущений через прес
Повторити ще раз шари. На верхній шар сиру не видавлювати часник, а тільки на середній шар. Прикрасити верх жовтком, пластиками сиру і "мишенятами".
Як зробити мишок (щурів) для прикраси салату
Мишенят робити дуже просто. Зверху яйця зробити два надрізи для вушок із сиру, які можна вирізати формочкою для печива. Очки – з чорного перцю горошком, носик – горошина гірчиці. Хвостик із сиру. Щоб зробити салат не в вигляді цілого шматка сира, а надрізанного, потрібно заздалегідь поставити на блюдо кут з картону або ватману і закріпити його.
Салат Білий Щур
А цей салат на Новий рік 2020 готується з найпростіших інгредієнтів, а виглядає просто розкішно! Візьміть наступні продукти:
- 150 г курячого філе;
- 100 г відвареної картоплі;
- 6 солоних огірків;
- 50 г цибулі;
- 2 яйця;
- 4 ст. ложки майонезу;
- сіль і перець за смаком;
- 50 мл води;
- столова ложка оцту;
- 0, 5 чайної ложки цукру;
- маслини – 2 шт.;
- 10 г кропу.
Приготування
Овочі та яйця необхідно натерти на крупній тертці, курку – подрібнити ножем. Ріпчасту цибулю – замаринувати, розчинивши в 50 мл води сіль, цукор і додавши оцет.
У вигляді щурячої мордочки (або сердечка) викладаємо на тарілку терту картоплю, потім зверху майонез, після чого – курку.
Наступний шар – віджату від маринаду цибулю, майонез, огірок, знову майонез, тертий жовток і майонез для закріплення композиції.
Зверху посипаємо салат білком і прикрашаємо мордочку Щура кропом, маслинами, гілочками петрушки.
Пікантний салат «Різдвяний вінок»
А цей яскравий салат прикрасить новорічний стіл і порадує ваших гостей пікантним смаком. Для його приготування вам знадобиться:
- копчена курка (філе) – 300 г;
- 2 відварених моркви;
- 1 головка цибулі;
- 3 зварених круто яйця;
- 250 г чорносливу;
- 100 г волоських горіхів;
- 200 г сиру;
- для прикраси – кріп, зерна гранату, солодкий перець, морква.
Спосіб приготування
Щоб сформувати новорічний вінок, поставте на широку тарілку перевернутий стакан і розподіляйте навколо нього подрібнені інгредієнти. Покладіть шарами: курку – цибулю – жовтки – чорнослив – білки яєць – моркву – сир. Кожен шар промастіть майонезом.
Важливо! Цибулю не забудьте замаринувати в окропі зі столовою ложкою оцту і чайною ложкою цукру. Прикрасьте салат гілочками кропу і кольоровими шматочками перцю, моркви, як на фото або по-іншому на ваш смак.
«Мишки на галявині»
Нам потрібно:
- куряче філе – 1 грудка або 300 г,
- печериці – 400 г,
- варені яйця – 3 шт,
- цибуля – 1 шт
- кукурудза консервована 300 г,
- сир твердих сортів – 100 г.
В якості прикраси можна використовувати кріп, червоний перець, зерна граната. А ось для заправки підійде звичайний майонез. Цибулю і гриби намагаємося якомога дрібніше нарізати і отриману масу викладаємо на розігріту з олією сковорідку.
Але пам'ятайте, першою ми обсмажуємо цибулю до тих пір, поки вона не стане прозорою, а потім вже додаємо гриби з сіллю і меленим перцем за смаком.
Відварене куряче філе і яйця нарізаємо на дрібні кубики, але занадто дрібнити не треба. Беремо кукурудзу, з якою зливаємо всю непотрібну рідину. Сир натираємо на дрібній тертці. Всі продукти змішуємо в одній ємності і ретельно перемішуємо з майонезом.
З отриманої маси робимо мишок невеликих розмірів і викладаємо їх на плоскій тарілці. Кожну мишку прикрашаємо усіма інгредієнтами для декору в залежності від вашої фантазії.
Радіо Трек: НОВИНИ