Топ-5 містичних місць Рівненщини, де можна побачити привидів

На Рівненщині є багато місць, оповитих легендами та містикою

Тараканівський форт

Форт розташований біля села Тараканів Дубенського району. Це місце було оточено таємницею і містикою вже досить давно.

Місцеві мешканці стверджують, що тут розміщений надзвичайно сильний енергетичний центр.

Розповідають також, що Тараканівський форт "облюбували" привиди. За два роки тут було зафіксовано 13 свідчень туристів, які стверджували, що господарі руїн з потойбічного світу супроводжували їх під час екскурсій.

Старожили розповідають, що колись в цих місцях заблукав загін НКВС і безслідно зник.

Місцеві легенди говорять про те, що тут вночі чути голоси, постріли зброї, з'являються дивні тіні. Існує чимало свідчень того, що саме в нічний час відбуваються найдивніші події. Люди дійсно чують потойбічні звуки, бачать тіні і навіть помічають переміщення предметів. 

Острозький замок

Кажуть, що в місячні ночі, особливо в кінці весни та на початку літа, з мосту, що веде на Нове місто, можна побачити фігуру молодої дівчини, що ходить у білій довгій сорочці по балкону і по  верхньому поверху Острозького замку.

То привид нещасної Гальшки, княжни Острозької, яка покінчила життя самогубством.

Музейники говорять, що в замку присутня енергетика княжни. Викладач археології Олександр Бондарчук розповів, що якось залишився допізна у музеї. Так вийшло, що його зачинили зовні, тож він мусив ночувати там. Тієї ночі він дуже чітко чув кроки по сходах, а також відчув запах дорогих парфумів. 

За легендами, привид Гальшки ходить не лише по Замковій горі, але з’являється і в місті.

Історик та письменник Пантелеймон Юр’єв пише, що на Новому місті була завада Зусманівська, на якій сталося вбивство. Вбивці, коли розповідали судді про подробиці, то згадували про привид Гальшки, що з’явився під час злочину, з рук княжни виходив вогонь. Від побаченого вбивці впали без тями, так, не приходячи до свідомості, вони й були заарештовані.

Про цю подію писали в газетах початку ХХ ст., зокрема у «Київському листку», де назва статті звучала як «Психоз чи масова галюцинація».

Село Хрінники 

У Хрінниках археологи знайшли згадки вільбарської культури східно-германських племен готів. Із першими знахідками на Хрінники насунула і хвиля містицизму.

Проводячи розкопки, археологи знайшли тіла двох жінок, яким уже близько 1800 років.

У готів тіла спалювали, хоронили лише багатих або... відьом. Одна з жінок і була відьма: в її груди був увігнаний осиковий кілок, а навколо могили були численні підкопи.

Вона навіть після смерті шкодила людям так, що ті добиралися до могили, обсікали їй кінцівки та голову.

Згодом археологи за допомогою комп'ютерної програми розробили можливу модель того, як виглядала ця відьма в житті. Розповідають, що фільми жахів, порівняно із тим видовищем, яке вони побачили, — дитячі мультики.

Є на території Хрінників ще одна місцина, яку стараються оминати люди. Нещодавно там розкопали могильник, а селяни зізнаються,

що не один бачив на тому місці таємничого вершника з собакою.

Дубенський замок

Кажуть, що досі галереями давнього замку бродить дух княжни Беати.

Нібито вона іноді з’являється у вигляді пані, яка сидить біля вікна в одній із зал. 

Також тут можна побачити силует Беати, яка сидить на лавочці при вході у замок. З’являється він близько опівночі, і через кілька хвилин зникає.

Іноді чути, як хтось хапається за двері або ж тарабанить в них, а коли виглядаєш – нікого немає.

Працівники та туристи відзначають присутність невідомої сили: вночі тут спрацьовують датчики руху, відчиняються та зачиняються двері.

Проклята дорога

Проїжджаючи відрізок дороги від Березнівського перехрестя до міста Костополя, можна побачити, що через кожні метрів 200-300 дерева обв’язані чорними стрічками чи вінками, що свідчить про трагічні ДТП.  Цей відрізок дороги овіяний багатьма легендами, які розповідають місцеві жителі… 

Уже досить давно ця дорога приховує в собі щось таємниче. 

Ходить легенда, що на цьому місці колись було єврейське кладовище, по якому і проклали трасу більшовицькі атеїсти.

Місцеві мешканці називають цю ділянку дороги «чорною» і радять вночі водіям їхати тут якомога обережніше.

Один чоловік, який кілька років тому потрапив у ДТП на цій дорозі, розповідав, що, повертаючись з Рівного до Сарн близько третьої години ночі, побачив перед автомобілем

жінку, яка раптово з’явилася на проїжджій частині.

І щоб не збити її ­своїм «Міцубісі», змушений був вивертати руль на придорожні дерева, об які і прийшовся удар. Коли з розбитого легковика вибіг пасажир, який найменше постраждав, щоб «пожурити» винуватицю, то, на диво для нього, не побачив нікого і близько. Тоді, на щастя, ніхто не загинув, відбувшись хто синцями, хто легкими переломами.

Говорять, що містична жінка не раз ставала на шляху багатьох водіїв.  
 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень