ТОП-5 ситуацій, коли потрібно відключити усі оновлення на Android смартфоні

Аби не перетворити свій телефон на «цеглину», яка не приносить жодної користі

Будь-який смартфон має оновлюватися. Під час цього процесу операційна система покращується та отримує різні патчі. Апдейти впливають на безпеку – неможливо відразу створити ідеальну систему: знаходяться різні вразливості та «дірки» в коді, які оперативно усуваються розробниками.

Те саме відбувається і з додатками – крім нового функціоналу, оновлення приносять і поліпшення швидкості та безпеки.

У більшості Android-смартфонів можна вимкнути оновлення операційної системи та програм. В яких ситуаціях відключення може бути корисним?

У вас дуже повільний інтернет

Якщо оновлення йдуть фоном, то вам вкрай важко користуватися інтернетом – сайти відкриватимуться повільно, а про швидкість завантаження медіафайлів можна взагалі забути. Якщо ви знаходитесь у місцевості, де на екрані вашого смартфона немає 4G (LTE), то апдейти краще відключити до найкращих часів.

Підключення до мережі лімітоване

Припустимо, ви платите за кожен мегабайт або у вас дуже невеликий пакет трафіку, краще оновлювати програми та ОС в той час, коли ви підключені до швидкісного і безлімітного Wi-Fi. Для цього можна використовувати будь-яке громадське місце. Благо, інтернет зараз є практично скрізь.

Ваш смартфон морально застарів

Ви використовуєте застарий пристрій. Оновлення операційної системи в цій ситуації може перетворити ваш телефон «равлика». Однак, є випадки, коли застосунки нормально функціонують і на стареньких моделях. Тоді краще вимкнути всі апдейти та діяти вже в міру зміни ситуації. 

У вас мало пам’яті на пристрої

Будь-який апдейт призведе до заповнення пам’яті, адже оновлення – це новий код, зображення та інші файли.

Ваш смартфон глючить та зависає

За ідеєю, такий пристрій потрібно скинути до заводських налаштувань. Але якщо не допомогло, то нести до сервіс-центру.

Якщо смартфон вам потрібен, а можливості виправити проблему у вас немає, апдейти краще відключити. 

Будь-яке оновлення несправного пристрою може призвести до перетворення його на цеглу.

Вимкнути завантаження та встановлення апдейтів для операційної системи можна в налаштуваннях, а для софту – у магазині програм, якими ви користуєтеся. Але не варто захоплюватися використанням морально застарілих додатків – вразливість вашого гаджета в цьому випадку зростає з кожним днем.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень