ТОП-5 міфів про заповіт в Україні: пояснення адвоката (ВІДЕО)

Цю інформацію часто поширюють між людей

Адвокат зруйнував п'ять найпоширеніших міфів щодо заповіту. Заповіт – це документ, складений громадянином, у якому він дає розпорядження про своє майно у разі смерті.

Українці часто допускаються помилок, пов'язаних з цим питанням. П'ять найпоширеніших міфів про заповіт розвіяв адвокат Роман Сімутін.

Міф №1

У заповіті не обов'язково має бути список усього майна. Тому він дійсний і без нього. Інша річ, якщо під час складання заповіту розподілялися частки, але забули включити якесь майно. Тоді воно ділиться згідно із законом між усіма спадкоємцями, включаючи тих, хто перебуває у заповіті.

Міф №2

Заповіт може бути складений на будь-яку фізичну чи юридичну особу, державу чи громаду і навіть на ще ненароджених. Твердження, що заповіт складається лише для родичів – це міф.

Міф №3

Дійсним буде лише останній заповіт. Якщо раніше їх було близько десятка і вони суперечать останньому – викиньте попередні.

Міф №4

Якщо на мене складено заповіт, то я можу прийняти спадок хоча б через 10 років. Це міф! У вас є час для прийняття спадщини - 6 місяців.

Міф №5

Заповіт складено на мене, тому я одноосібний власник, навіть якщо є неповнолітні родичі, інваліди, непрацездатні. Це помилка. Вони отримають половину частки, яка б належала їм згідно із законом.

Джерело: rbc

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень