Топ-3 церковних забобони, ув які досі вірять тисячі українок

Священники ПЦУ розвіяли популярні стереотипи

До церкви з місячними - зась

Думка, що жінці під час місячних не можна ходити до церкви, а також ставити свічки, причащатися, відвідувати хрестини й похорон, має старовинне коріння. Заборона базується на Писанні Старого Завіту, де говориться, що під час менструації жінка вважалася «нечистою».

Сучасна церква закликає не надавати значення обмеженням і вимогам Писань Старого Завіту. Священники нагадують, що в Новому Завіті Ісус Христос своїми вчинками змінив деякі старозавітні норми.

- Дівчата та жінки під час менструації не мають відчувати духовного дискомфорту, а отже - мають право й можуть відвідувати храми Божі, брати участь у Таїнствах Церкви, ставати хрещеною мамою у ці дні, - кажуть у ПЦУ.

 

Жінкам у штанах до церкви вхід заборонено

Найчастіше в контексті такої «заборони» посилаються на рядки зі Старого Заповіту:

На жінці не повинно бути чоловічого одягу, і чоловік не повинен вдягатися в жіночий одяг, бо мерзенний перед Господом Богом твоїм усякий, хто робить це.

У минулі часи одяг людей суттєво відрізнявся від того, що ми бачимо сьогодні. Жінки та чоловіки носили подібний одяг: нижню сорочку та туніку. Така різниця в одязі не визначала основну ідею заборони з Писання, яка полягала у відділенні чоловічого від жіночого.

У сучасній культурі різноманітність одягу може відповідати різним культурним нормам та традиціям. Тому жіночі штани у певних культурах не вважаються чоловічим одягом.

ПЦУ наголошує, що важливіше за зовнішній вигляд є внутрішній настрій та духовна настановленість людини. Відповідно до цього, при виборі одягу до храму, важливіше не прикрашати зовнішність, а мати доброчесне та скромне серце.

Господь Ісус Христос заповідав:

Не турбуйтеся і не кажіть: що нам їсти, або що пити, або в що вдягнутися? Бо всього цього шукають язичники... Шукайте ж передусім Царства Божого та правди Його, і все це додасться вам (Мф. 6: 31 - 33).

Церква рекомендує уникати зайвих суперечок та осудів за зовнішній вигляд, зосереджуючись на духовному розвитку та доброчесних вчинках.

Вагітним ходити в церкву не можна

Душа дитини починає своє існування в момент зачаття, і тому вагітність є періодом, коли майбутня мати доручає Богу турботу про душу своєї дитини.

Такий підхід відображається у віровченні православної церкви, яка не бачить жодних перешкод для вагітних жінок у відвідуванні храмів.

Щобільше, в церкві людина може отримати благодать причастя і почати духовно виховувати свою дитину.

Спираючись на слова священників, можна дійти висновку, що якщо вагітна жінка відчуває себе добре і немає медичних протипоказань, відвідування храму не тільки дозволено, але й рекомендовано.

 

Це дозволить їй отримати духовну підтримку та благодать для себе і майбутньої дитини.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень