Тонна солі – понад 8 тисяч грн: Рівне закупило протиожеледної суміші на 3 роки вперед

Вона коштувала дешевше, ніж торік

Понад 860 тонн технічної солі і 2 тисячі м. куб. піску та відсіву закупило міськШЕУ для обробки автошляхів і тротуарів Рівного під час ожеледиці. На це з витратили майже 8,5 млн грн. І це майже на 4 млн грн. менше, аніж було торік.

Цьогоріч Рівне закупило технічну сіль за нижчою ціною – тонна коштувала трохи більше 8-ми тисяч грн., тоді як у 2022 році закупили сіль по 12 тисяч грн. за тонну, повідомили у Департаменті інфраструктури та благоустрою у відповіді на запит Радіо Трек.

 

Тож торік придбали солі майже у 4 рази менше, лише 265 тонн, і навіть всю не використали за зимовий період.

Зауважимо, раніше технічну сіль для обробки доріг Рівне закуповувало у найбільшого у Європі виробника «Артемсіль», що на Донеччині. Зараз через бойові дії підприємство знищене. Тож міськШЕУ довелося шукати альтернативу і купувати технічну сіль в іноземних постачальників.

До слова, комунальники пробували використовувати протиожеледний реагент – бішофіт, проте технічна сіль виявилася вигіднішим засобом для обробки доріг.

Разом з тим додамо, що днями у Рівному випав сніг. Рівняни скаржаться на якість прибирання вулиць і тротуарів міста. Про це ми писали тут:

Чи посипали зранку вулиці Рівного протиожеледною сумішшю? Відповідь керівника

Зокрема, слухачі надіслали Радіо Трек відео з проспекту Миру. На кадрах видно, як економно комунальники посипають тротуари. Така ж ситуація і на проїзній частині. Через слизьку поверхню, автомобілі заносить на дорозі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень