Томатний сік корисніший за свіжі помідори. І ось чому

Йдеться про біодоступність вітамінів, які мітить овоч

При термічній обробці користь томатів зростає. Завдяки їй зростає біодоступність вітаміну К та антиоксиданту лікопіну. Ці речовини зміцнюють імунітет, покращують роботу ШКТ, стан шкіри та зору, запобігає тромбоутворенню та розвиток остеопорозу.

У нормі людині достатньо вживати 200-250 мл соку на добу. Дитині рекомендується давати лише кілька крапель продукту — важливо при цьому спостерігати за реакцією його організму.

Щодо кращого часу для соку, то тут варто спиратися на свої потреби. З ранку напій потрібен для бадьорості та запуску роботи шлунка. Головне, не пити його натще, щоб уникнути проблем із травленням.

Під час обіду сік стане чудовим доповненням до їжі. Навіть на перекус продукт доречний: краще поєднувати його з цілозерновим хлібом, печінкою тріски, зеленню або жменею горіхів.

Вживання томатного соку має певні протипокази. Зокрема для людей які мають гастрит та інші проблеми зі шлунком. 

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень