То все ж чистити печериці, чи ні? Що кажуть фахівці

Суперечки з цього приводу й досі тривають між найпотужнішими кулінарами

Печериці - смачні гриби, які доступні цілий рік. Їх легко приготувати, але чимало людей і досі не певні - треба їх чистити, чи ні. Насправді на цю тему досі сперечаються навіть досвідчені кулінари.

Так, якщо ви добре промили печериці під проточною водою, то повністю зчищати шкірку необов'язково, досить просто оновити зріз на ніжці й видалити плями на капелюшку.

А ось більші печериці — понад п'ять сантиметрів — можна й почистити. Чим старші гриби, тим товща «шкірка». Її кулінари рекомендують прибирати, щоб страва не вийшла жорсткою, але якщо ви цього не зробите, то жодних наслідків для здоров'я не буде.

Тому чистити чи ні – вирішувати вам. А ось помити печериці потрібно обов'язково.

Правда відразу після викладіть їх на паперовий рушник, щоб швидше пішла зайва волога та гриби не встигли її увібрати.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень