The best у книзі «Історії та війни» Юрія Гудименко (ФОТО/ВІДЕО)

Відомий блогер, письменник і військовий вперше приїхав у Рівне з презентацією свого видання

До Рівного завітав один з засновників і ініціаторів Української фундації «Мрія» Юрій Гудименко. Широкому загалу він відомий як блогер, політичний діяч, публіцист і письменник. А мільйони його запам’ятали за фразу «Привіт, котики!» якою він вітався з найгарячіших точок фронту.

У Рівному Юрій представив свою книгу «Історії та війни».

Книжок я раніше ніколи не писав. Але писав багато текстів з 2014 року, відібрав з них найкращі, і підготував збірку. Деякі тексти довелося перекладати, адже раніше писав багато російською. Так і вийшла збірка з кращого «Історія і війни».

 

Зараз у продажу закінчується третій тираж, але напевно буде і четвертий. 10 тисяч екземплярів, це дуже багато для України.

 

Книжки улітають як гарячі пиріжки. І зараз коли бачу як книжки розлітаються, то відверто відчуваю як жаба шкребеться, бо за умовами я отримую частини тиражу, а не гроші, - розповідає Юрій Гудименко.

Однією з улюблених історій автор називає «Тріскові війни». Це власне і найпопулярніша історія, у мережі її перечитали десятки мільйонів людей, її переклали кількома мовами, і зокрема ірландською.

Початок повномасштабного вторгнення Юрій зустрів у Маріуполі. Записався до лав ЗСУ та став на захист України. Під час артилерійського обстрілу під Харковом отримав поранення, травмував праву руку. Три місяці лікувався у США.

Я був правша, тепер став шульга. Перш ніж підписувати книжки у мене була купа рапортів які треба було писати від руки. Тож поновлення почерку, своїми вміннями писати лівою рукою, я завдячую ЗСУ (сміється, - ред..). Бо треба було писати десятки рапортів, писати від руки, - розповідає Юрій Гудименка.

У Рівному крім презентації книги Юрій мав і іншу мету. До госпіталю ветеранів у Клевані привезли партію адаптивного одягу для поранених бійців.

Це одяг на липучках, його легко вдягати, коли є важкі травми. Такий одяг можна носити в лікарні, попри різноманітні підключені апарати, його можна на собі застібнути.

 

Я б хотів, аби такий одяг пораненим бійцям видавали у лікарнях, а не розвозили волонтери. Бо скільки б волонтери не збирали гроші, у держави їх все одно більше. І логічно аби своїх поранених підтримувала б саме держава, централізовано, - каже Гудименко.

Це не єдина його ініціатива. Юрій написав законопроєкт, який передбачає встановлення дуже особливого чорно-білого прапора.

Такий прапор нагадує про полонених і зниклих безвісти військових у США

Чорно-білий прапор – на підтримку тих військових, які перебувають у полоні, або яких вважають зниклими безвісти. Я захотів ввести таку ініціативу в Україні, бо побачив приклад у США.

 

Написав законопроєкт, подав знайомим народним депутатам, щоб чорно-білі прапори були скрізь, над Верховною Радою, при зустрічі іноземних делегацій, над мінськими радами поріч з державним. Щоб це нагадування були не тільки символічним, а якось розворушило людей, аби щось змінити і повернути наших пацанів і дівчат, - розповідає Юрій Гудименко.

Нагадаємо, що Юрій Гудименко є одним з ініціаторів створення благодійної фундації «Мрія», її представництво працює й у Рівному зокрема. Офіс знаходиться на вул.Київській, 10Б.

Тут реалізують чимало проєктів з підтримки сімей загиблих військових, сімей бійців які потрапили до полону. Окремий напрямок психологічної підтримки розробляють й для ветеранів.

Більше, у нашій розмові з Юрієм можете побачити тут.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень