Тест на антитіла до Covid-19 – не показові, заявив головний санітарний лікар

Віктор Ляшко не рекомендує їх проводити без особливої потреби

Українці марно по кілька разів роблять тести на антитіла до Covid-19. За словами головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка радить не пов’язувати наявність чи відсутність антитіл до дії вакцини проти COVID-19. Про це йшлося в прямому ефірі Радіо Свобода.

Вакцинація не є показником для проведення якихось досліджень на антитіла.

 

Це виключно маркетинговий хід, і не потрібно бігати робити після або перенесеної хвороби, або після проведеної вакцинації, якщо ви лише не потрапляєте в певну категорію, коли вам рекомендується це зробити для проведення досліджень.

 

Окрім гуморального імунітету, є ще клітинний імунітет і відсутність або наявність антитіл, яку може дослідити та чи інша тест-система у тій чи іншій лабораторії – це не свідчення того, що вакцина працює або не працює, – сказав Віктор Ляшко.

Головний санлікар додав, що після проведення щеплення імунітет формується, проте метод, яким визначалися антитіла, може цього не зафіксувати.

Радіо ТРЕК у Telegram і Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень