Територією Рівненщини поширюється небезпечний шкідник

Американський білий метелик – «карантинний шкідник»

Фітосанітарні експерти Рівненської та Волинського областей інформують про численні випадки виявлення нових вогнищ поширення американського білого метелика.

У зв’язку з виявленням американського білого метелика на Волині, у Рожищенському районі карантин запроваджено на площі 1022,3 га. Про це повідомляє обласне управління Держпродспоживслужби у Волинській області.

Тенденція до поширення американського білого метелика спостерігається і на сусідній Рівненщині. За даними обласного Управління Держпродспоживслужби,

в місцях запровадження карантинного режиму (Гощанський район: смт Гоща, с. Бабин — 3,7 га та Сарненський район: м. Сарни — 4,5 га) американський білий метелик мав найбільшу шкодочинність.

Нові вогнища шкідника помічено і в сусідніх районах Рівненщини. Так, лише за серпень поточного року були виявлені нові вогнища та запроваджено карантинний режим щодо шкідника в Здолбунівському та Сарненському районах на загальній площі 3,4 га.

- У порівнянні з минулим роком унаслідок сприятливих погодних умов шкодочинність метелика значно зросла. До 2018 року площі насаджень із карантинними обмеженнями щодо американського білого метелика у Рівненській області були відсутні. Однак цього року погодні умови спричинили появу нових вогнищ шкідника та збільшення загальних площ під карантином, — стверджують спеціалісти.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень