ТЕРОБОРОНА: Вік бійців територіальної оборони хочуть підняти до 70 років

Згодиться – кожен?... Зброю приносити з собою

Щоб залучити більше людей до Сил територіальної оборони, граничний вік резервістів можуть збільшити – можливо, до 70 років.

Як повідомляє «Адвокат Права», про це розповів начальник штабу – заступник командувача Сил територіальної оборони ЗСУ Сергій Собко.

За його словами, деякі люди хочуть та мають сили служити у територіальній обороні, але не проходять за віком.

«Ми розмірковуємо, як це поправити. Можливо, будемо пропонувати збільшити трішечки вік, від 60 – до 65 чи до 70», – сказав Собко.

Для цього знадобиться вносити законодавчі зміни, бо наразі існують обмеження за віком: нині бійцем тероборони можна бути людині віком від 18 до 60 років.

НАГАДАЄМО:

  • Добровольцям підрозділів територіальної оборони (ТрО) дозволили використовувати особисту мисливську зброю (зареєстровану) під час виконання завдань з оборони територій. Кабінет Міністрів схвалив відповідну постанову (№1448).
  • Під час виконання завдань всі члени ТрО мають право використовувати особисту мисливську зброю і патрони до неї. Зброя на час виконання завдань може перебувати в зарядженому стані та переноситися без спеціального чохла.
  • Особисту мисливську зброю можна застосовувати ДЛЯ ЗАХИСТУ ГРОМАДЯН І ЦИВІЛЬНИХ ОБ'ЄКТІВ від нападу, для відбиття нападу або для його запобігання, для звільнення захоплених обʼєктів, для знищення обʼєктів агресора, для затримання іроззброєння окупантів.
  • Також її можна застосовувати ПРОТИ ПРАВОПОРУШНИКІВ (наприклад, мародерів) й осіб, які злісно перешкоджають або становлять загрозу для членів підрозділів.
  • Крім цього, члени ТрО мають право застосувати мисливську зброю ДЛЯ САМООБОРОНИ ТА ВІДБИТТЯ ЗБРОЙНОЇ АГРЕСІЇ ПРОТИ УКРАЇНИ.

 

Рівнянин Михайло Кириллов до оборони -- готовий

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень