Тернопільський медуніверситет стягнув із рівненського студента майже 130 тисяч гривень

З лікаря-анестезіолога

Не типову історію опублікували у видані НВ. Йдеться про хлопця з Млинівського району. Позов проти нього подав 

Тернопільський національний медичний університет імені І. Я. Горбачевського. ВНЗ відсудив гроші, адже вважає це компенсацією за навчання - хлопець не відпрацював три роки за направленням.  

У 2009 році хлопця з Рівненщини зарахували на навчання на державну форму до медуніверситету у Тернополі.

 

А у 2015 році він отримав направлення на роботу за місцем проживання батьків – у Демидівський центральну районну лікарню на посаду лікаря-анестезіолога.

 

Відомо, що на посаді лікаря-анестезіолога палати інтенсивної терапії він пропрацював до 2017 року й звільнився за згодою сторін. 

Тому Тернопільський медуніверситет подав позов і вважає, що колишній студент порушив умови договору і не пропрацював три роки в державному закладі охорони здоров'я.

В університеті оцінили навчання студента на державній формі в 80 088 грн і стипендії він отримав на 48 441 грн. Тому вимагали повернути 128 529 грн.

Лікар в суд не прийшов, а його захисник пояснив, що відповідач не визнає позовних вимог, оскільки, на його думку, для цього не існує законних підстав.

Однак, Млинівський районний суд задовольнив клопотання медуніверситету та стягнув зі студента 128,5 тис. грн за навчання.

Матеріали НВ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень