Термальна вода в косметиці: що це таке і її властивості

Термальна вода в косметиці — компонент для вашої краси

Термальну воду розхвалюють у рекламі, її рекомендують косметологи, нею захоплюються звичайні жінки. Що ж це за чудодійний засіб, який здатний зберегти молодість і відновити свіжий вигляд обличчя?

У цій статті ми розберемось, у чому особливість термальної води, як отримати від неї максимум користі та в яких брендів її шукати.

Що таке термальна вода ?

Термальна вода — це вода, що містить велику кількість різноманітних мінералів, солей і мікроелементів. Вона утворюється на глибині 4-5 кілометрів під поверхнею землі, нагрівається завдяки вулканічній активності магми та насичується корисними компонентами під час руху до верхніх шарів Землі.

Термальну воду отримують просто з надр Землі завдяки бурінню свердловин.  Чим глибше підземне джерело, тим насиченішою і кориснішою вона буде завдяки великій кількості мінералів.

У дечому термальна вода схожа на мінеральну, але ключова різниця у тому, що першу використовують зовнішньо, а другу вживають внутрішньо.

Якщо говорити про цю воду як про косметологічний компонент, то спеціалісти розрізняють три типи відповідно до складу та насиченості:

  • Гіпотонічна — має низький рівень мінералів, нижче 9 мг/л, що робить її особливо ніжною та делікатною, а отже ідеальною для чутливої, сухої та схильної до алергії шкіри.
  • Ізотонічна — завдяки мінералізації на рівні 9-11 мг/л і нейтральному pH схожа на рідину у клітинах нашого тіла, а тому чудово заспокоює, відновлює та підходить усім типам шкіри, особливо сухій і нормальній.
  • Гіпертонічна — така вода містить понад 11 мг мінералів на 1 літр, тому чудово знижує виділення себуму, нормалізує стан жирної, проблемної шкіри зі схильністю до акне, матує її.

Чим вона корисна для шкіри?

Термальна вода є досить поширеним компонентом у косметиці. Найчастіше її можна зустріти в антивікових і дерматологічних засобах у вигляді водної основи для найвищої ефективності. Популярність цієї речовини легко пояснити її універсальними властивостями.

Заспокоєння

Завдяки високому вмісту мінералів знижує реактивність шкіри, зміцнює її природний захист проти зовнішніх подразників, сприяє відновленню пошкоджених ділянок. Також вона має миттєву дію — швидко знімає подразнення, почервоніння і свербіж після травматичних процедур.

Омолодження

Жоден компонент не здатен повернути час назад, але термальна вода чудово сповільнює старіння шкіри завдяки потужному антиоксидантному ефекту, захисту клітин від руйнування та відновлення гідробалансу.

Зволоження

Завдяки особливому природному складу вода легко проникає у внутрішні шари шкіри, насичує клітини вологою та сприяє відновленню ліпідного шару, який утримує воду всередині та вберігає від сухості.

Нормалізування

Високий вміст сірки та цинку робить цей компонент особливо цінним у разі надмірного виділення себуму, оскільки ці мікроелементи мають балансувальні та антибактеріальні властивості, сприяють відновленню здорової мікрофлори шкіри.

Освіження

Вода здатна не лише подарувати приємні відчуття у спеку, а й наситити клітини водою і киснем, завдяки чому тон обличчя стає рівномірним, яскравим і сяйним.

Якщо користуватись термальною водою регулярно та ввести її у кілька етапів догляду, ви помітите результати доволі швидко.

Як вибрати та користуватись термальною водою?

На полицях косметичних магазинів можна побачити термальну воду у різних форматах:

  • чистий варіант у спреї:
  • пінка для вмивання
  • балансувальний тонік
  • зволожувальна сироватка
  • відновлювальний крем.

Кожен з варіантів принесе обіцяну користь.

Підбирати косметику треба орієнтуючись на ваш тип шкіри та склад термальної води в основі:

  • Жирній і проблемній шкірі підійде вода з високим вмістом цинку та сірки, які забезпечать матовий фініш і зменшення проявів акне;
  • сухій шкірі потрібне зволоження, тому вдалим варіантом буде поєднання термальної води та гіалуронової кислоти для тривалішого та глибшого ефекту;
  • чутливій шкірі підійде термальна вода з нейтральним рівнем pH, підвищеним вмістом селену та кремнію для зміцнення;
  • нормальній шкірі треба вибирати злегка солону воду з калієм і натрієм;
  • зрілій шкірі найкраще підійде селен з потужними антиоксидантними властивостями.

Щоб термальна вода подіяла потрібним чином, важливо дотримуватись інструкцій від виробника засобу.

Правила, які допоможуть отримати бажаний ефект:

  1. Після зволоження шкіри чистою термальною водою чи тонером одразу на вогке обличчя наносьте жирний, густий крем з насиченою консистенцією.
  2. Для глибокого зволоження та насичення шкіри киснем використовуйте воду для щоденного масажу обличчя перед живленням.
  3. Щоб термальна вода продовжила стійкість макіяжу, розпилюйте її протягом кількох секунд за допомогою спрею на відстані 30 см, постійно рухаючи рукою по колу.

Які бренди випускають косметику з термальною водою?

Найвідоміші виробники косметики на основі термальної води мають багату й тривалу історію довжиною інколи у кілька століть. Вони використовують багатства місцевих джерел і розташовують свої виробничі потужності одразу біля місця видобування, щоб зберегти насичений склад і унікальні властивості цієї води. 

Uriage

Косметика Uriage збагачена ізотонічною водою, яка тече під французькими Альпами та містить 11 г/л мінералів. Вона чудово заспокоює подразнену, чутливу шкіру та сприяє швидкому відновленню природного захисного бар’єра.

Vichy

Термальна вода Vichy видобувається у французькій провінції Овернь, містить понад 15 мінералів і використовується як основа для потужних антивікових і зволожувальних продуктів.

La Roche-Posay

Джерело у містечку Ла Рош Позе має багатостолітню історію, а вода з нього містить спеціальні олігоелементи для відновлення пошкодженої та чутливої шкіри.

Термальна вода — базовий компонент, який дасть можливість без надмірних зусиль покращити стан вашої шкіри незалежно від її стану та типу. Варто лише спробувати!

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень