Терапевтичне відділення міської лікарні на Рівненщині не закриватимуть

На Дубенщині

Фото ілюстративне

Не закриватимуть терапевтичне відділення №2  у селі Верба, що на Дубенщині.

Попри те, що відділення розташоване далеко від міста, воно є структурним підрозділом Дубенської міської лікарні.

Заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін зауважив, що зберегти заклад – важливо, бо він потрібний для мешканців села Верби та найближчих сіл.

Нині актуальним є питання утримання закладу. За попередніми підрахунками, до кінця року для цього необхідно близько 90 000 гривень.

Фото пресслужби Рівненської ОДА

Начальник обласного управління охорони здоров’я Олег Вівсянник розповів, що кошти на подальше утримання відділення можна залучити трьома шляхами: залишити фінансування з бюджету Дубенської міської ради, залучити районний, у разі перевиконання, або ж співфінансувати коштом ОТГ, сільських та селищних рад, що знаходяться на даній території.

Фото пресслужби Рівненської ОДА

Ми бачимо розв'язання даної проблеми шляхом співфінансування з різних бюджетів. Тобто коштом усіх причетних можна утримувати заклад до кінця року. А за кошти НСЗУ виплачувати заробітну плату медпрацівникам, – зазначив Сергій Подолін.

Нині у закладі функціонує центр первинної медико-санітарної допомоги, терапевтичне відділення, ліжка соціального спрямування, а також на території є станція екстреної медичної допомоги.

Якщо це все об’єднати та зробити правильну організаційну структуру – це забезпечить медичною допомогою мешканців навколишніх сіл, а також допоможе зекономити кошти та цілеспрямовано їх використовувати.

За повідомленням пресслужби Рівненської ОДА

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень