Температурна аномалія чекає на українців

Червень буде дуже спекотним

Фото - depositphotos
Фото - depositphotos

Аномально високі температури цього року очікуються в Україні.

Особливо спекотно буде в західних областях, розповіла завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології УкрДМІ ДСНС України та НАН України Віра Балабух.

Метеоролог розповіла, що протягом останніх десятиліть в Україні відзначається тенденція до суттєвого підвищення температури повітря влітку, зростання дефіциту опадів, збільшення тривалості бездощового періоду та зростання інтенсивності конвективних явищ погоди – гроз, злив, граду, шквалів. Зростає і кількість спекотних днів, тропічних ночей, збільшується тривалість спекотного періоду.

На погоду влітку в Північній півкулі, Європі та Україні суттєво впливатимуть процеси, що відбуватимуться в екваторіальних широтах Тихого океану, зокрема Ла-Ніньо. Його вплив сприятиме спекотній і сухій погоді в Україні, ніж зазвичай.

– За даними NOAA (Національного управління океанічних та атмосферних досліджень США), очікується, що найбільш аномальна температура може бути у західних областях України. У цьому ж регіоні можливий і дефіцит опадів, який посилить посуху, що помітно вже зараз, і сприятиме зростанню пожежної небезпеки, – каже Віра Балабух.

Червень 2022 року може бути на 1-2 градуси тепліше, у порівнянні з середніми багаторічними даними за останні 30 років, а температура повітря, яка відзначатиметься протягом місяця, ймовірно, буде відповідати типовому липню.

Саме у липні в Україні спостерігається найвища температура повітря. Проте, цього року такі ж температури, ймовірно, будуть характерними та для червня, – вважає метеоролог.

Джерело: КП в Україні

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень