Температура та виразки: подружжя підхопило небезпечну хворобу від тварини

Це перші випадки цього року

У Херсонській області підтвердили два випадки гострої інфекційної хвороби - туляремії. На неї захворіло подружжя, повідомляє ТСН з посиланням на Центр громадського здоров’я.

В обох 7 серпня з’явилися виразки на шкірі кистей рук та регіональний лімфаденіт, підвищилася температура до 38,5 °С. По медичну допомогу хворі звернулися лише 13-го серпня. Медики взяли матеріал для дослідження та призначили лікування, - йдеться у повідомленні.

Як з'ясувалося, чоловік працює єгерем. Під час обходу 3 серпня у лісі він знайшов напівмертвого зайця. Під час його обробки вдома разом з дружиною зазнали травм кистей рук.

За результатами лабораторних досліджень у біоматеріалі від обох пацієнтів методом ПЛР виділено фрагменти ДНК збудника туляремії Francisella tularensis.

Туляремія - це гостра інфекційна хвороба, якою можуть заразитися люди і тварини. Особливо сприйнятливими є кролики, зайці та гризуни. Без лікування хвороба триває довго, супроводжується лихоманкою, нагноєнням уражених лімфовузлів і розвитком ускладнень, небезпечних для життя людини, зокрема, артриту, менінгіту, енцефаліту, пневмонії та інфекційно-токсичного шоку, - зазначається у повідомленні.

Інфекція передається наступними механізмами та шляхами:

  • контактний - унаслідок контакту з хворими гризунами або їхніми виділеннями;
  • аліментарний - через уживання харчових продуктів і води, інфікованих виділеннями гризунів;
  • аерогенний (повітряно-пиловий) - під час обробки інфікованих зернових продуктів, фуражу;
  • трансмісивний - інокуляція збудника комахами (іксодові та гамазові кліщі, ґедзі, комарі, блохи).

 

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень