Телескоп Hubble зафіксував унікальні квазари у галактиках, що зливаються. Неймовірне ВІДЕО

«Ми ніби знайшли голки у копиці сіна», - тішаться вчені

Телескоп Hubble сфотографував подвійні квазари, розташовані дуже близько один від одного. Таке зустрічається вкрай рідко, тож учені заявляють, що знайшли буквально голку у копиці сіна.

Про це йдеться на сайті Національного управління США з аеронавтики та дослідження космосу (NASA), передає «Громадське».

Ми підрахували, що в далекому Всесвіті на кожні тисячу квазарів припадає всього один подвійний квазар.

 

Тому виявлення цих подвійних квазарів схоже на те, ніби ми знайшли голки в копиці сіна, – пояснив провідний дослідник з американського Університету Іллінойсу в Урбана-Шампейн Юе Шень.

Це насправді перший зразок подвійних квазарів у піковий момент утворення галактик, за допомогою яких ми можемо досліджувати ідеї про те, як надмасивні чорні діри об'єднуються, щоб зрештою утворити бінар, - заявила учасниця дослідницької групи Надія Закамська з Університету Джонса Гопкінса в Балтиморі, штат Мериленд.

Додамо, що квазари – це позагалактичні об'єкти, які мають зореподібні зображення й потужні емісійні лінії з великим червоним зміщенням у спектрі.

Їх виявили лише трохи більше як пів століття тому – у 1963 році. А на початку XXI ст. вдалося встановити, що це галактики, які мають у центрі надмасивні чорні діри.

Наші новини у Тelegram. Наш Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень