Телефонні шахраї виманили у довірливих громадян майже 45 тисяч гривень

І це за одну добу

Минулої доби жителі Острозького, Рівненського районів та обласного центру потрапили на гачок аферистів, унаслідок чого позбулися власних заощаджень.

Учора, 30 січня, на мобільний телефон 85-річної рівнянки зателефонував невідомий і повідомив, що її син вчинив правопорушення. Аби уникнути відповідальності, потрібні кошти. Пенсіонерка, не задумуючись, перерахувала на озвучені шахраєм два абонентські номери в загальному 30 тисяч гривень.

Крім того, до поліції звернулась 38-річна жителька Острозького району, що до неї на мобільний зателефонував нібито працівник банку, якому вона повідомила реквізити кредитної картки. Через деякий час із рахунку було знято кошти в сумі дев’ять тисяч гривень.

Подібна ситуація трапилася з 57-річною жителькою селища Клевань. У слухавці мобільного телефону невідомий представився працівником служби безпеки фінансової установи, якому жінка назвала реквізити обох своїх банківських карток. У подальшому з них зникло 5040 гривень.

За всіма фактами розпочато досудове розслідування. Правоохоронці наголошують громадянам уникати спілкування із невідомими, коли мова йде про неприємності з кимось із рідних.

Сконтактуйте, передусім, із тим, про кого йде мова, або одразу зателефонуйте до поліції. У разі надходження дзвінка начебто із банку, з’ясуйте всі питання самостійно, зателефонувавши за номером, вказаним на звороті картки.

Стежте за новинами на сторінках Радіо Трек у Facebook та Telegram   

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень