Телефон впав у воду: що категорично НЕ можна робити. Три помилки, які його лише «доб'ють»

Вони можуть призвести не тільки до серйозного пошкодження пристрою, але і прискорити незапланований апгрейд

Відомо, що смартфони не дружать з водою, але іноді неприємності все ж трапляються, і мобільні пристрої можуть постраждати від впливу вологи. Багато хто, думаючи, що все обійдеться, тут же намагається його включити, інші – кладуть в банку з крупою. Хтось взагалі пробує просушити смартфон за допомогою фена.

Однак ці дії помилкові – вони можуть привести не тільки до серйозного пошкодження пристрою, але і прискорити незапланований апгрейд.

Телефон впав у воду: що категорично не можна робити

Включати його. Якщо включити смартфон у вологому стані, то є великий ризик викликати коротке замикання і перегрів, що може привести до ще більш серйозного пошкодження пристрою.

Сушити феном, дути всередину або трясти. Фен може пошкодити чутливі елементи всередині смартфона і погіршити пошкодження. А тряска і спроби видути воду в більшості випадків призводять до того, що краплі забиваються в важкодоступні кути.

Намагатися розібрати смартфон самостійноДалеко не у всіх є досвід розбирання і складання мобільних пристроїв, і шанс щось зіпсувати досить великий.

Натомість необхідно якомога швидше вимкнути смартфон і вийняти батарею, якщо це можливо.

 

Потім слід обернути пристрій в паперові рушники або серветки та залишити на сухому місці для висихання.

 

Можна також використовувати силікагелеві мішечки для вбирання вологи.

Якщо пристрій відмовляється працювати після висихання, необхідно звернутися до фахівця для його діагностики та ремонту. Чим менше пройде часу, тим більше у апарату шансів залишитися працездатним.

Замітка на майбутнє

Вибираючи смартфон, зверніть увагу, чи є в його характеристиках згадка IP67 або IP68. Якщо так, то це означає, що в першому випадку смартфон не боїться пилу і короткострокового занурення під воду, у другому – пилу і більш тривалого занурення. 

Тому купуючи гаджет з IP67 і IP68, ви робите далекоглядний вибір на користь пристрою, який довше вам прослужить.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень