Телефон дряпається під чохлом: як цього уникнути

Хоча чохли покликані захищати смартфони, іноді вони можуть стати причиною появи подряпин

Поява подряпин на задній панелі смартфона та його гранях – поширена проблема, з якою стикаються власники чохлів.

Цей аксесуар може вберегти корпус телефону під час падінь та ударів, а також захистити від сильних подряпин, які наносять ключі та інші гострі предмети. Але мікроподряпини на кришці та бічних сторонах смартфона все одно можуть з’явитися, навіть якщо на пристрій надітий захист.

Причина того, що телефон дряпається, полягає у дрібних частинках сміття, крихтах та піщинках, які потрапляють під чохол смартфона.

При тиску на чохол, коли телефон використовують і тримають у руках, ці частинки починають рухатися та залишають ледь помітні подряпини.

 

Якесь сміття практично не впливає на зовнішній вигляд панелі смартфона і може тільки забруднювати її.

 

Але, наприклад, частинки піску мають куди більшу твердість, ніж метал або скло, а тому можуть легко залишити подряпини, які будуть видно неозброєним оком.

Частинки сміття потрапляють у щілини між смартфоном та чохлом не тільки тоді, коли власник знімає його та надягає знову. Навіть якщо чохол жодного разу не знімали з пристрою після покупки, дрібні частинки можуть потрапити всередину, поки телефон лежить на столі, в кишені одягу, сумці або рюкзаку.

Як уникнути подряпин на смартфоні під чохлом?

Найефективніший спосіб не допустити подальшої появи подряпин на задній частині смартфона – регулярне чищення аксесуара та кришки пристрою.

Рекомендується знімати та очищати чохол хоча б раз на кілька тижнів.

 

Бажано промивати його у слабкому мильному розчині, а потім витирати насухо.

Корпус смартфона також потрібно очищати від частинок сміття. Робити це потрібно за допомогою сухої тканини з мікрофібри. Важливо слідкувати і за чистотою поверхні, на якій лежатиме телефон без чохла, тому що частинки сміття і тут можуть прилипнути до корпусу.

Інший варіант захисту пристрою полягає в тому, щоб наклеїти спеціальну захисну плівку на задню кришку смартфона, а зверху надіти чохол. Вона вбереже поверхню смартфона від мікроподряпин, доки чохол захищає мобільний пристрій від серйозніших пошкоджень.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень