ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації (ФОТО)

«Пішли у ветеринари» (с)

Ветеринаром зараз бути – вигідно. Але є нюанс…

Цього року Рожищенський фаховий коледж Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Гжицького відзначився несподіваним зростанням кількості вступників-чоловіків старшого віку.

Цей тренд став особливо помітним на фоні воєнного стану в Україні, що підштовхує чоловіків до нестандартних рішень, щоб уникнути мобілізації.

Той самий коледж http://college-lnuvmbt.kl.com.ua/

Декілька чоловіків вирішили повернутися до навчання для отримання відстрочки від призову.

В соцмережах вже активно обговорюють і навіть жартують про «вікових» першокурсників цього коледжу.

Журналісти ВСН звернулися до директора навчального закладу Олександра Давидюка з питанням про правомірність прийому на навчання чоловіків віком до 40 років, які вступають, щоб уникнути мобілізації, і дізналися про кількість таких студентів.

Чоловіки старшого віку вибирають різні спеціальності, зокрема ті, що дозволяють швидко отримати диплом і знайти роботу в мирний час.

Основним мотивом для деяких з них є можливість уникнути участі у бойових діях, оскільки навчання є однією з офіційних причин для відстрочки від мобілізації.

Зростання кількості старших чоловіків серед студентів коледжу, хоч і тимчасове, відображає глибокі соціальні зміни, спричинені війною.

Уляна Ткачук -- пресофіцер ТЦК на Волині

Пресофіцер Волинського ТЦК та СП Уляна Кравчук підтвердила, що проводяться перевірки вступників-чоловіків, але не уточнила, які саме органи здійснюють ці перевірки.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень