Тарифи на комуналку з 1 вересня: скільки платитимемо за світло, газ та воду?

Відомо, на кого чекають збільшені платіжки

З 1 вересня 2024 року для більшості споживачів комунальних послуг нічого кардинально не зміниться. Втім, на деяких громадян все ж чекають збільшені платіжки. Про це розповіли експерти зі сфери енергетики.

Тарифи на воду

З 1 вересня вартість централізованого водопостачання у великих містах не зміниться. Однак у невеликих населених пунктах місцева влада може підвищувати тарифи без погодження з регулятором, тому для деяких споживачів послуги подорожчають.

Наприклад, уже відомо про плани збільшити тарифи на Київщині, у Білогородській тергромаді. Нові суми у платіжках побачать усі категорії споживачів. Відомо, що вода подорожчає на 15%, а каналізація – на 27%.

Тарифи на світло

Фіксований тариф на електроенергію для населення залишиться незмінним – 4,32 гривні за кВт/год.

Втім, багатьом українцям світло обійдеться значно дорожче через ймовірні графіки відключення. Насамперед йдеться про тих, хто використовує зарядні системи типу “екофлоу”, кінцева вартість електрики від яких може досягати 14-15 гривень за кВт/год. Власники генераторів заплатять ще більше – близько 20 гривень за кВт/год.

Тарифи на газ

У вересні для клієнтів “Нафтогазу” нічого не зміниться, адже під час воєнного стану діє мораторій на підвищення газових тарифів. Так, як і раніше, доведеться платити 7,96 гривні за кубометр.

За прогнозами НБУ, блакитне паливо для населення може почати дорожчати вже з 2025 року.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень