Таліби захопили Афганістан. Літаки на Індію переповненні. Готується передача влади

Таліби сьогодні увійшли в столицю Афганістану Кабул

Радикальний рух «Талібан» сьогодні зранку почав захоплення столиці Афганістану Кабула. Нині США евакуює своїх дипломатів.

Про це повідомляє «Reuters».

Своєю чергою Виконувач обов'язків міністра внутрішніх справ Афганістану Абдул Саттар Мірзаквал заявив на тлі входу талібів у столицю Кабул, що відбудеться мирне передання влади перехідному уряду. Очільник МВС у відеозверненні запевнив, що уряд досягнув відповідної домовленості з «Талібаном».

Президент Афганістану
Президент Афганістану

Напередодні таліби взяли останнє місто перед Кабулом – Джелабад. Перед тим війська радикального ісламістського руху досить швидко пронеслися територією Афганістану.

Лідери політичного крила талібів заявили про готовність припинити наступ, якщо їм мирно здадуть Кабул. Незабаром президент Афганістану, як передає телеканал Al Arabiya, заявив, що в найближчі години складе з себе повноваження.

За їхніми даними, передача влади в Афганістані відбудеться 15 серпня в президентському палаці в Кабулі.

 

У зв'язку з цим США терміново евакуює своє посольство з Кабула.

UPD: Щойно Талібан заявив про встановлення повної влади над усією територією Афганістану. 

За даними Вікіпедії:

  • На підконтрольних територіях Талібан вводить норми шаріату, виконання яких суворо контролюється. Заборонені телебачення, музика, алкоголь, комп'ютери, шахи та інше. Об'єктами їхніх нападів часто стають школи; лише за 2008 рік у північно-західному регіоні Пакистану Сват таліби знищили більш ніж 150 шкіл.
  • В ніч з 22 на 23 червня 2013 р. в Пакистані внаслідок нападу бойовиків на наметовий табір біля гори Нанґа-Парбат було вбито 10 альпіністів, серед них було 3 українців. Відповідальність за теракт взяли на себе пакистанський рух «Талібан» та терористичне угруповання «Джундуллах».
  • 20 січня 2018 року терористи з організації «Талібан» здійснили атаку на готель «Інтерконтиненталь» у Кабулі. Вбито 36 та поранено понад 40 людей. Зокрема загинуло 9 громадян України.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень